Képmesék

A Győri Fotóklub Egyesület kiállítása a Gyárvárosi Közösségi Házban

kepmesek-gyori-fotoklub-egyesulet-kiallitas

2024. január 26-án, A magyar kultúra hete rendezvénysorozat keretében Képmesék címmel nyílt kiállítása a Győri Fotóklub Egyesületnek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyárvárosi Közösségi Házában.

A kiállítást Vehofsics Erzsébet, az egyesület elnöke nyitotta meg, gitáron közreműködött Szigeti Endre, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) vezetője, aki néhány mondattal és többek között Weöres Sándor Öröklét című versének megzenésített változatával köszöntette az egybegyűlteket.

A zenés kezdés után Vehofsics Erzsébet megnyitóbeszédében – a kiállítás címére utalva – elmondta:

A képi történetmesélés művészete nem kevesebb, mint egy kifinomult párbeszéd a fotós és a néző között.

Ezek a fotográfiák nem csupán az idő és a tér megörökítését szolgálják, hanem egy-egy személyes utazást is bemutatnak, ahol az alkotó szemével nézve átélhetjük a pillanatot. A pillanatot, ami egyszeri és megismételhetetlen. A fények és árnyékok táncolnak egymással, létrehozva egy egyedi atmoszférát, amely a fotós egyéni látásmódját és érzéseit közvetíti felénk.

Mindegyik kép egy-egy fejezet a művész életéből és gondolataiból. A témák, a színek és az összhatás mind-mind segítenek nekünk megérteni a készítő gondolatait és a pillanat mögött rejlő történetet. Ez a kiállítás arra hívja fel a figyelmünket, hogy nézzünk mélyebben a képek mögé, és engedjük meg, hogy maguk a fotók meséljenek el nekünk egy-egy történetet.

A megnyitót Szigeti Endre újabb dallal zárta, majd a jelenlévők megnézték a kiállítás anyagát. A falakon a Győri Fotóklub Egyesület tagjai közül v. Bognár Imre Tivadar, Csapó Balázs, Csapó Gábor, Dániel István, Dinnyés Zsolt, Eördögh Szilveszter, Ferencz Gábor, Hegedüs Erika, Hegedűs Miklós, Hegedűs Péter, Horváth Róbert, Kapcsándi Zsuzsa, Kis István Péter, Koller Antal, Laukó Tünde, Liziczai Miklós, Magyarné Kostelec Szilvia, Molnár Anikó, Muzsai Viktoria, Németh Mihály, Papp Tamás, Pintér Andrea, Roll Péter, Sinkó Lajos, Sipos Anna, Stipsits Ibolya, Szabó Csaba, Száva István, Takács László, Tavaszi Levente, Tálos Kincső, Tálos Péter, Tóth Szabolcs, Vehofsics Erzsébet és Virág Lajos fotói tekinthetők meg.

A kiállítás 2024. február 16-ig tekinthető meg, a Gyárvárosi Fiókkönyvtár nyitvatartási idejében.

Bogár Erika
Fotók: v. Bognár Imre Tivadar (1-7. kép), Száva István (8-10. kép)

2024.02.10