Nem, nem, köszönöm

Egressy Zoltán monodrámája

nem-nem-koszonom-rev

2024. február 16-án, pénteken 19 órakor Győrben először látható a RÉV Színház és a Rebirth Studio közös szervezésében, Gubík Ágnessel a főszerepben Egressy Zoltán Nem, nem, köszönöm című monodrámája.

Fel lehet-e dolgozni a gyerekkori molesztálást, ha „nem történt semmi végül is”? Hogyan tehet tönkre egy sikeresnek tűnő életet egy ilyen trauma? A Portugállal ismertté vált Egressy Zoltán novellájából készült Nem, nem, köszönöm című monodrámát Gubík Ági felkavaró előadásában láthatjuk. Egressy monológja a tetthez vezető útról szóló vallomás, egy egész életet végigkisérő traumáról és annak feldolgozhatatlanságáról, az ebből fakadó bizonytalanságról és kudarcsorozatról. Szó esik benne az első szerelemről és különös figurákból álló családról is – mindez eszköztelenül, egyszerűen, humorral fűszerezve, önsajnálat nélkül. A monológ megrázó erővel beszél ennek a tragikus jelenségnek a lélektani és szociológiai mélységeiről.

2021-ben a MOST FESZT-en a közönségzsűri Gubík Ágit díjazta a mű hiteles, érzékeny és szuggesztív tolmácsolásáért. Az előadás után közös beszélgetésre kerül sor az alkotókkal. Minden belépőjegyhez ajándék ital jár érkezéskor, valamint a helyszínen további szomjoltók is megvásárolhatók lesznek.

Helyszín: 9021 Győr, Munkácsy Mihály utca 5., D lépcsőház, fsz. 3., 3-as kapucsengő

Az előadásra a jegyek korlátozott számban érhetőek el a tixa.hu oldalán.

2024.01.30