Megújulás

A GYAK ünnepi műsora a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

magyar-kultura-napja-gyak

A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) 2024. január 24-én, szerdán tartotta kultúra napi ünnepi műsorát Megújulás címmel a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében. Ebből az alkalomból a hagyományokhoz híven az alkotóközösség tagjai ismét rangos műsorral fogadták az érdeklődő közönséget.

Köszöntőbeszédében Szigeti Endre író, az antológiaközösség vezetője megemlékezett a magyar kultúra napjáról, a Himnusz végleges változatának 201. évfordulójáról, majd rátért a rendezvény jelképes címének üzenetére. A Megújulással a közösség azt az elhatározását akarja kifejezni, hogy irodalmi és művészeti céljait vezetőjének, Csáky Annának elvesztése után is meg fogja valósítani, híven a több mint húszéves közös értékekhez és hagyományokhoz. A meghívó főnixmadara pedig amellett, hogy az újjászülető fényt köszönti, kifejezi az alkotóközösség tagjainak jövőbe vetett hitét is.

A műsorban az alkotóközösség tagjainak előadásában versek, prózák és megzenésített versek hangzottak el Ady Endre, Csoóri Sándor, Radnóti Miklós, Usztics Mátyás, Kaiser László és Weöres Sándor, illetve a közösség részéről Csáky Anna, Olasz Valéria, Cseke J. Szabolcs, Gősi Vali, Hollósi Tóth Klára és Kecskés Rózsa szerzőktől.

Molnár György
A GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2024.01.27