Egyetemi Díjátadó Gála és Médiabál: a Széchenyi István Egyetem elismerte legjobbjait


egyetemi-dijatado-gala-mediabal

A Széchenyi István Egyetem három hallgatója, valamint egy-egy oktatója és alumnija vehetett át elismerést a 2024. január 13-i Egyetemi Díjátadó Gálán, a Médiabálon. A rangos rendezvényre megtelt a Győr Városi Egyetemi Csarnok.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

Két évtizede Győr meghatározó társadalmi eseménye a Médiabál, amely ma már egyúttal az Egyetemi Díjátadó Gála is. A rendezvényen Pintér-Péntek Imre főszervező (a fenti képen középen), a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az X-Meditor Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében párhuzamot vont az első Médiabál 2004-es megszervezése és a Széchenyi István Egyetem 2002-es egyetemi rangra emelése között. Történelmi pillanatnak nevezte, hogy az intézmény most először ezen az esten ismeri el legkiválóbb polgárait. Prof. dr. Dézsi Csaba András (a fenti képen jobbra), Győr polgármestere úgy fogalmazott: a városban élő emberek szorgalma, tehetsége, tudása és munkája teremti meg a sikerek alapját, amelynek része a kiváló egyetem is. „Ha fejlődik Győr, fejlődik az egyetem, ha fejlődik az egyetem, fejlődik a város” – szögezte le.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

Dr. Filep Bálint (a fenti képen), az egyetem elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: az egyetemi évek a legmeghatározóbbak a fiatalok életében. „Ebben az időszakban találják meg szakmájukat, hivatásukat, alapozzák meg pályájukat. Megtanulják, hogyan kell szüleik nélkül megállni a helyüket. Külföldi tapasztalatokat szerezhetnek, sokan pedig párjukat is itt lelik meg. Önállóvá válni nem könnyű, de a Széchenyi-egyetem kitűnő, támogató környezetet biztosít ehhez” – fogalmazott. Hozzátette: a jó egyetemhez kiváló kollégákra, inspiráló tudományos témákra, állandó kihívásokra, vállalkozásösztönző ökoszisztémára, változatos sport- és kulturális lehetőségekre, a hallgatókat magas színvonalon kiszolgáló campusra van szükség. „Büszkén mondhatom, hogy a Széchenyi-egyetemen ezek közül minden adott” – emelte ki dr. Filep Bálint. Megjegyezte: a magas minőségre garancia, hogy az intézményt hat felsőoktatási világranglistán jegyzik, amelyek közül négyen tavaly debütált. „Ezek alapján ma már a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozunk. A nálunk tanulók valódi nemzetközi környezetben teljesedhetnek ki, hiszen hallgatói közösségünket közel nyolcvan ország fiataljai alkotják” – húzta alá.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

A rendezvényen az Év hallgatója 2023 díjat ketten vehették át. A jogász szakos Bosits Dorina (a fenti képen) a Széchenyi István Egyetem hallgatói közül a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat az idei tanévben. Megnyerte a 2022-es YOU MÁJT WIN jogtörténeti tanulmányi versenyt és a tavalyi latin műveltségi versenyt, emellett kimagasló szervezőmunkával járult hozzá a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 2023 tavaszán Győrben rendezett Állam- és Jogtudományi Szekciójának sikeréhez. Doma Dániel (a lenti képen)mérnökinformatikus hallgató az egyetem mérnöki-technológiai területen tanuló hallgatói közül a legmagasabb pontszámot érte el a 2023/2024-es tanév Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázatán. Az informatikai, valamint a gépész- és villamosmérnöki szakkollégiumban is végez kutatás-fejlesztési tevékenységet. Több tudományterületet is érintő innovációjával sikert ért el a Tudományos Diákköri Konferencián: olyan webes felületet hozott létre, amelyen élőben látható a hazai villamoserőművek teljesítménye. Büszke arra, hogy részt vehet a Széchenyi-egyetem saját műholdjának fejlesztésében.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

Az Év nemzetközi hallgatójának a logisztikai mérnök szakos Wiradisuria Ahmad Faishalt (a lenti képen) választották. Az indonéz fiatal a Tudományos és Művészeti Diákkonferencián elért sikerével, valamint kutatási és közösségi tevékenységével érdemelte ki az elismerést.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

Az Év oktatója díjat dr. Pinke Gyulának (a lenti képen), az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar professzorának, a botanika nemzetközi szinten is elismert szaktekintélyének ítélték oda, a hallgatók képzése és tehetséggondozása terén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

Az Év alumnija Kreinbacher József (a lenti képen) neves építőipari és pezsgőgyártó vállalkozó lett, aki sokoldalú és példaértékű tevékenységével, az innovatív megoldások és a minőség iránti elkötelezettségével hozzájárul az egyetem hírnevének öregbítéséhez. Ő közlekedésépítési szakon szerzett diplomát az intézmény jogelődjén, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán. A díjazott személyesen nem tudott jelen lenni, így videóüzenetben köszönte meg az elismerést. „A felejthetetlen győri évek során kaptam meg azt gyakorlatias tudást és gondolkodásmódot, amit mind a szakmában, mind az üzleti életben kamatoztatni tudtam. Az egyetem szellemisége erősítette meg nyitottságomat a világra, formálta személyiségemet és ébresztette bennem az alkotói vágyat, hogy ne féljek nagyot álmodni és időnként olyan útra lépni, amit előttem még nem taposott ki senki” – mondta, inspirálónak nevezve az egyetem fejlődését.

egyetemi-dijatado-gala-mediabal

A látványos, színvonalas eseményen olyan kiváló művészek, zenészek szórakoztatták a közönséget, mint Szekeres Adrien, László Boldizsár, Miklósa Erika, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Dívák (Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit), Járai Máté, Jávorkai Ádám, a 64U Party Band, valamint a Hoppáré zenekar. A nyitótáncot a Győri Balett adta elő. A rendezvényen az Év médiaszemélyisége díjat Gönczi Gábor televíziós műsorvezető vehette át.

Széchenyi István Egyetem
Fotók: Adorján András

2024.01.15