Elhunyt Györgyfi József, a Győri Nemzeti Színház Örökös tagja


gyorgyfi-jozsef

A Győri Nemzeti Színház mély fájdalommal tudatja, hogy elhunyt Györgyfi József, a teátrum Örökös tagja, aki – prózai szerepek mellett – operák és nagyoperettek tenor szerepeit egyaránt énekelte pályafutása során.

Györgyfi József 1939. máricus 25-én született Pusztamonostoron. Érettségi után besorozták katonának. Énektanulmányait magánúton, Fodor János és Budanovits Mária irányításával végezte. 1968-tól 1972-ig művészi munkát végzett a Honvéd Művészegyüttesben, majd a kecskeméti Katona József Színház bonvivánjaként jelentős szerepeket játszhatott. 1974-77-ig a debreceni Csokonai Színház tagja volt, itt énekelt először operában, a Lakméban. 1977-ben szerződött a győri Kisfaludy Színházhoz.

A Győri Nemzeti Színház tagjaként számos operában játszhatott, és prózai szerepekben is láthatta a győri publikum. Munkásságával 2008-ban kiérdemelte a Győr Művészetéért Díjat, valamint a győri teátrum Örökös tagjának is megválasztották. Györgyfi Józsefet a Győri Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

Forrás: Győri Nemzeti Színház

2024.01.04