A szerelem, ha beindul, nincs megállás

Már forgatják a Demjén-slágerekkel kísért zenés filmet

ember-mark-torocsik-franciska

Budapesten elkezdődött a Mamma Mia, a Made in Hungaria nyomdokaiba lépő új magyar film, a Hogyan tudnék élni nélküled? forgatása. Az álmaikat kergető, szerelmes fiatalokról szóló, Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével, Demjén Ferenc örökzöld slágereire felfűzött romantikus zenés mozifilm felvételeinek első szakasza decemberben és január elején zajlik.

A zenés vígjáték első forgatási napjain egy bulijelenet felvétele során, az egyik kulcsszereplő, Varga-Járó Sára előadásában már el is hangzott az egyik leghíresebb Demjén Ferenc szerzemény, a Sajtból van a Hold, amely mellett hazánk legnépszerűbb énekesének számos más slágere szintén helyet kap még a történetben. Így többek közt a Darabokra törted a szívem, a Jégszív, a Szabadság vándorai, a Szerelemvonat vagy a Hogyan tudnék élni nélküled? is elhangzik a filmben látványos táncbetétekkel kísérve.

A Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével készülő film két idősíkon, a mában, illetve a 90-es évek elején játszódik. Egyik főhőse az élet minden területén megrekedt harmincas énekesnő, Lili, aki rábukkan édesanyja, Eszter régi leveleire. Ezeket 30 éve egy számára ismeretlen férfi írta az akkoriban már a „minden szempontból tökéletes vőlegényével” közös jövőt tervező anyukájának. A levelek felidézik Eszter és két barátnője csajos balatoni vakációját, amely váratlan fordulatot vesz, amikor a lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival…

varga-jaro-sara

A Filmintézet támogatásával, az IKO gyártásában, és nagyszabású televíziós showműsorok, valamint filmsorozatok producereként ismert Kirády Attila közreműködésével megvalósuló zenés romantikus film rendezője Orosz Dénes (Poligamy, Coming Out, Seveled), forgatókönyvírói pedig Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk) és Goda Krisztina (BÚÉK, Csak szex és más semmi), aki egyben a film kreatív producere is.

A film képi világért Babos Tamás (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon) operatőr felel, míg a benne elhangzó zenékről Demjén Ferenc csapata gondoskodik. A film látványtervezője Valcz Gábor (El a kezekkel a Papámtól!, Seveled, Swing), jelmeztervezője Kemenesi Tünde (A játszma, BÚÉK, Örök tél). A tánckoreográfiákat Turi Lajos Péter álmodta vászonra, aki korábban a Sztárban sztár, A nagy duett tévéműsorokban, illetve színházban a Sztárcsinálók, vagy a Puskás, a musical darabokon dolgozott.

A forgatási munkálatok a jó idő beköszöntével, jövő tavasszal és nyáron folytatódnak majd a Balatonnál és Budapesten. A Hogyan tudnék élni nélküled? a tervek szerint jövő télen kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Fotók: © The Orbital Strangers Project
Nemzeti Filmintézet

2023.12.23