Átadták az Audi Hungaria Iskola megújított és kibővített épületét


audi-iskola

2023. november 14-én került sor az „Audi Hungaria Iskola régi épületének energia-hatékony felújítása” című projekt keretében megújított és kibővített épület ünnepélyes átadására. A német és a magyar himnusz elhangzása után Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket.

Havassy Tünde beszédében köszönetét fejezte ki a korábban Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított állami támogatásért, mely lehetővé tette a régi óvoda épületének energetikai korszerűsítését. Ezzel az intézmény 2010 óta tartó folyamatos kiépítése teljes mértékben lezárult.

A budapesti Német Nagykövetség üdvözletét Julia Gross nagykövet asszony tolmácsolta, majd ezt követően az építkezésről egy rövid kisfilmet nézhettek meg a jelenlévők. Nagy örömünkre szolgált, hogy az eseményen beszédet mondott Deli Daniella Klímapolitikáért Felelős Helyettes Államtitkár és Németh Kinga, az Audi Hungaria Zrt. Személyügyért és Szervezetért felelős igazgatósági tagja is. Az ünnepi beszédek elhangzását követően az intézmény 10. A osztályos tanulói vették birtokba a színpadot, és moderntánc előadásukkal kápráztatták el a közönséget.

audi-iskola
Az Európa-himnusz elhangzása után az ünnepélyes szalagvágásé volt a főszerep, majd az újonnan átadott épület bemutatásával zárult rendezvény.

Audi Hungaria Deutsche Schule Győr

2023.11.15