ESSZENCIA XXIV

A Győri Fotóklub Egyesület kiállítása a Generációk Művelődési Házában

esszencia-gyori-fotoklub-egyesulet

2013. november 7-én nyílt kiállítás a győri Generációk Művelődési Házának dísztermében, a Győri Fotóklub Egyesület tagjainak idei első félévében készült legjobb fotóiból, a klub tagjai és szép számú érdeklődő közönség előtt.

A kiállítást Vehofsics Erzsébet fotóművész, a Győri Fotóklub Egyesület elnöke nyitotta meg a következő, szívből jövő szavaival:

Szeretettel köszöntök minden klubtagot, hozzátartozót, barátot és minden megjelent látogatót a 24. Esszencia kiállításunk megnyitóján.

Hosszú megnyitóbesszéddel készültem, de aztán a tegnapi nap után úgy voltam vele, hogy nem azt fogom felolvasni, hanem elmondom a saját érzéseimet. Mert tegnap nagyon jó volt nekem itt. Bevallom, amikor kiírtam a Facebookra, hogy várok minden szorgos kezet, nem hittem volna, hogy ilyen sokan eljöttök. Tegnap úgy éreztem, hogy íme, nemcsak nekem fontos ez a kiállítás és a klub összetartása, hanem vagyunk itt még jó néhányan. És mennyien jelezték, hogy jönnének, sajnos munkájuk miatt nem tudnak, de a megnyitón mindenképpen itt lesznek.

Elég csak körbenéznem itt a teremben, és máris megtelt a szívem szeretettel. Hát nem ez a vezetők álma? Egy összetartó csapat, ahol közös a cél, és mindenki kész tenni azért, hogy a dolgok gördülékenyen menjenek. Én hálás vagyok nektek, értetek.

Még nagyon jól emlékszem, amikor az első fotóm falra került az ETO Parkban. Az volt az a kép, amivel felvételt nyertem ide a klubba. Nagyon büszke voltam, pedig mai szememmel nem is sikerült annyira. Olyan jó volt utána összegyűlni a büféasztalnál, ahova mindenki hozta a maga kis batyuját, és evés-ivás közben jól kibeszéltük egymás képeit.

Ezt szeretném ma is, itt is. Hogy egy pohár üdítő és pár falatka mellett beszélgessünk a képekről, mert a képek jók, beszédesek. Beszélgessünk, arról, amit mindannyian szeretünk: a Képekről, amelyek közhelyesen magukért beszélnek, de mégiscsak mégis…

Álljunk meg egy pillanatra a társunk mellett, ismerjük meg egymást, mert akkor ez a kiállítás is egy maradandó élmény lesz valakinek, amit sok-sok év múlva is szívesen felidéz.

Van itt közöttünk most is valaki, Juhász Kata, aki a most kiállított kepével lett tagja a közösségünknek. Fogadjátok őt is olyan szeretettel, ahogy benneteket fogadtak annak idején. De tudjátok mit? Még nagyobbal!

A továbbiakban oklevelet kaptak az első két negyedév legjobb fotóinak nyertesei. Az érdeklődők rendkívül elismerő szavakkal nyilatkoztak a tablókon látható, különböző témájú remek fotókról. Végül az elmaradhatatlan üdítők, ropogtatnivalók élvezete közbeni beszélgetésetekkel telt vidáman az este.

A kiállítás november 27-ig látható a ház nyitvatartási idejében (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23.).

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2023.11.14