Mondj te is egy verset!

Versmondó, vershallgató közösség épül Győrben

mondj-te-is-egy-verset

2023. október 24-én, 19 órától a Győri Nemzeti Színház pódiumszínpadához (a Kisfaludy Terem előtere) várják azokat az érdeklődőket, akik szívesen mondanának verset egy közösség előtt.

A Mondj Te is egy verset! kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy legyen egy hely, egy fórum mindazok számára, akik szeretik a verseket, szívesen elmondanak egy-egy kedvencet vagy éppen egy ajánlott költő ajánlott szerzeményét egy olyan közösségben, melyet a versek tisztelete hívott egybe. Tapasztalatunk, hogy sokkal többen szeretnénk verset mondani vagy éppen hallgatni, mint arra lehetőség van. Pláne, ha az egyéni pálya végül nem a színházi falak világába, hanem a „civil” életbe terelt valakit, aki egykoron tisztelte, szerette, tanulta vagy éppen befogadta a műveket. Ezért a Mondj Te is egy verset! kezdeményezés fő célkitűzése, hogy legyen egy hely, ahol bárki, mindenki, aki bátor, elmondhatja a kedvenc versét, mondhat verset, hozhat verset, vagy lehet csak lelkes hallgató – és írhat is saját verset.

Az egyesület célja ugyanis, hogy átörökítse a pódiumművészetet, azon belül is a versmondást és -hallgatást a jövő generációi számára saját estek szervezésével, valamint minél több versmondó közösség létrehozásával. Ennek a győri alapkövét most, közösen tesszük le.

A Mondj Te is egy verset Egyesület minden hónapban találkozik Győrben, a győri Nemzeti Színházban. Az est könnyed hangulatát a Dúzsi pincészet biztosítja.

Takács Bence
Mondj Te is egy verset Kulturális Egyesület

2023.10.20