Barcsik Géza: Köszönet

Kiállítás a Triangulum Galériában

barcsik-geza-koszonet-kiallitas

2023. október 12-én Barcsik Géza grafikus, festő- és fotóművész Köszönet című önálló kiállításának megnyitójára kerül sor a Triangulum Galériában (Győr, Gutenberg tér 2.), amely november 12-ig tekinthető meg.

Köszöntőt mondott dr. Veres András megyéspüspök, a tárlatot dr. Csáji László Koppány író, kulturális antropológus, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatója nyitotta meg. Közreműködött Kézdy Luca Artisjus-díjas jazz hegedűművész.

Barcsik Géza 1963-ban született Győrben, 1984 óta Solymáron él. Eredetileg a természettudományos pálya felé indult, érettségi után először még a pécsi tudományegyetemre adta be a jelentkezését, de közben felvették egy dekoratőr iskolába is, ezért a grafikusi hivatás irányában folytatta további tanulmányait. 1989-ben végezte el a Magyar Iparművészeti Főiskolát, majd diplomája megszerzése után a mesterképzést is ugyanott, 1991-ben.

Pályája kezdetén négy évig nemzetközi reklámcégeknél dolgozott, mígnem 1996-ra önállósítani tudta magát. Azóta saját irodája, a Solymár Stúdió égisze alatt végez tervezőgrafikusi munkákat, elsősorban zenei kiadványokat (lemezborítókat, plakátokat), illetve reklámgrafikákat tervez. Művészi hitvallásában az egykori táltosok hitvilága és a magyar népi pásztorfaragások ornamentikája adja azt az alapot, melyre formavilága építkezik.

A kiállítás 2023. november 12-ig tekinthető meg, minden nap 10 és 18 óra között.

Fotók: Szabó Béla

2023.10.16