Komámasszony, hol a stukker?

Újvárosi Művelődési Ház

Október 21-én szombaton, 18 órakor az Újvárosi esték programsorozat keretében a Komámasszony, hol a stukker? című Görgey Gábor komédiát tűzi műsorára az Újvárosi Művelődési Ház (Győr, Liget u. 55.). Az előadás rendezője Hargitai Iván. A jegyek ára egységesen: 3.500,- Ft.

Görgey Gábor darabja olyan fiktív történet, parabola, mely az emberben eredendően benne lévő hatalom akarásáról szól. Az önzés, az uralomvágy a színdarabban Stockholm-szindrómát teremt: jobb bezárva élni uralkodva, mint kint a szabadban élni a kiszámíthatatlan életet. Az öt társadalmi szegmenst képviselő szereplők nem a rájuk jellemző ruhákba vannak öltöztetve, mert túl karikatúraszerű lenne az értelmezés. A megíráshoz képest kegyetlenebb, nyersebb világot élünk: ezért ez egy durvább játék. Ebben a környezetben fog ez a tragikomikus előadás lezajlani.

Az előadás a The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem együttműködésében jött létre.

Jegyek elővételben az Újvárosi Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317), illetve a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.

2023.09.26