A magyar felsőoktatás napja: rangos díjat kapott a Széchenyi István Egyetem két oktatója

Dr. Koppány Krisztián és Borbély Károly vehettek át elismerést

koppany-krisztian-borbely-karoly

A budapesti Károlyi-Csekonics-palota adott otthont a magyar felsőoktatás napja alkalmából rendezett szeptember 15-i ünnepségnek, amelyen dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára rangos díjakat adott át.

A győri Széchenyi István Egyetem két oktatója is kitüntetésben részesült: dr. Koppány Krisztián (a képen balra) egyetemi docens, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettese Trefort Ágoston-díjat, míg Borbély Károly (a képen jobbra), az intézmény Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán és Társadalomtudományi Karának mesteroktatója Apáczai Csere János-díjat vehetett át.

Dr. Koppány Krisztián felsőoktatási tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen végezte, ahol okleveles közgazdászként diplomázott. PhD-fokozatot a Pécsi Tudományegyetemen szerzett. Győri hallgatóként több tanszék munkájában demonstrátorként is részt vett, így természetes volt, hogy frissdiplomásként pályája az intézmény gazdaságtudományi karán kezdődött. 2014-től vezető oktató, egyetemi docens beosztásban dolgozik.

A közgazdaságtan, a makro- és mikroökonómia jeles oktatója, tantárgyai közé tartozik a kontrolling, az üzleti adatkezelés és az elemzés is. Magyar és angol nyelven tanít, folyóiratcikkei mellett a közgazdaságtan tárgy oktatásában használt jegyzet egyik szerzője. Jelentős kutatási eredményekkel rendelkezik a gazdaságmodellezés területén, számos projekt vezetője, résztvevője. Aktívan dolgozik a tudományos közéletben, a vállalati kapcsolatok területén. Egyik alapítója volt a győri Közgazdász Szakkollégiumnak és az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenynek.

Borbély Károly az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán és Társadalomtudományi Kar és jogelőd intézményeinek kiváló oktatója 1987 óta. Művészetterapeuta, a Győri Grafikai Műhely, az Art-Flexum Nemzetközi Művészeti Egyesület és a Magyar Pszichiátriai Társaság alapító tagja. Szakmai útja 1987-ben az Ifjúsági Művészeti Nívódíj kiérdemlésével indult el olyan sikerekkel kövezett útján, mint a 2002-ben elnyert Művésztanárok Országos Képzőművészeti Pályázatának I. díja vagy a 2007-ben elnyert Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének díja.

Az alkotót az emberi létezés örök kérdései foglalkoztatják, melyek a műveiben megjelennek. Munkáiban helyet kap a szakralitás, kiemelendő alkotása a Győri Keresztút XII. állomása. Négy templom falain tekinthetők meg a képei. 1980 óta szerepel városi, országos és külföldi kiállításokon, műveit számos díjjal ismerték el. Szülőfalujában, Héderváron állandó kiállítása látható.

Széchenyi István Egyetem

2023.09.20