Gilmore Girls képeskönyv: bevezetés a tévésorozat világába


gilmore-girls-at-home-in-stars-hollow

A Szívek szállodája (eredeti címén Gilmore Girls) Magyarországon is hatalmas rajongói bázissal rendelkezik. A Gilmore-lányok történetét nem lehet megunni, a rajongók képesek újra és újra végignézni a hét évadot az év bármely részében – de valójában érdemes őszre és/vagy télre időzíteni a szériát.

A rajongók most az őszi örömöt tovább fokozhatják egy kedves és szeretetre méltó új képeskönyvvel. A gyönyörűen illusztrált Gilmore Girls: At Home in Stars Hollow a Stars Hollow nevű fiktív, Connecticut állambeli kisvárosba kalauzol, és a könyv lapjain újra találkozhat az olvasó az összes kedvenc karakterével.

Az At Home at Stars Hollow ideális választás a sorozat rajongói számára, és remek kiegészítője bárki Gilmore Girls gyűjteményének, vagy azoknak a szülőknek, akik szeretnék megosztani a sorozat iránti szeretetüket a gyerekeikkel. Arra invitálja az olvasókat, hogy a címadó Gilmore-lányokkal, Rory-val és Lorelai-jal karöltve sétáljanak egyet Stars Hollow utcáin. A Micol Ostow által írt és Cecilia Messina rajzaival illusztrált kötet egyszerre tökéletes kísérője a sorozatnak és bájos esti mese, amelyet a sorozat felnőtt rajongói is imádni fognak.

A könyv tele van rejtett hivatkozásokkal, melyek az egyes epizódokra és jelenetekre utalnak, mint például a Lorelai születésnapjára készített óriás pizza, az élő művészet fesztiválja, Rory és Lorelai hóasszonya és persze a sok-sok kávéscsésze. A képeskönyv leginkább a sorozat bevezetőjeként szolgál, végigvezet bennünket Lorelai és Rory Stars Hollow-i életének kezdetén, a fogadó fészerében való lakástól a saját otthonukba költözésig. Nem tesz említést olyan dolgokról, mint Lorelai tinédzserkori terhessége, és csak utalásokat tesz a szüleivel való megromlott kapcsolatra, így egyértelműen a fiatalabb olvasóknak szól.

A kötetben minimális a szöveg, a lényeg az illusztrációkon van. Egész oldalas képet kapott a könyvben az Independence Inn, a város főtere, valamint Emily és Richard háza, Luke kávézója viszont nem, ami kisebb meglepetéssel ér fel, tekintve, hogy mennyi időt töltenek ott a főszereplők.

A könyv angolul szeptember 5-én jelent meg a Simon & Schuster imprintjeként működő, gyerekkönyveket publikáló Insight Kids gondozásában. Jelen sorok írásakor nincs információnk arról, hogy magyarul is megjelenne.

Simon Attila
Forrás: olvasoterem.com

2023.09.18