Prah

Újvárosi Művelődési Ház

Szeptember 23-án szombaton, 18 órakor kezdődik Spiró György Prah című komédiája a Komáromi Jókai Színház előadásában az Újvárosi Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55.). Rendezte: Anger Zsolt. Szereplők: Molnár Xénia, Mokos Attila. A jegyek ára egységesen: 3.500,- Ft.

A történet szerint a vidéki házaspárnak ötöse lett a lottón. A szerény körülmények között élő család esélyt kap egy jobb életre, de az is előfordulhat, hogy talán egy sokkal rosszabbra. Ez a dilemma a darab központi konfliktusa. Vajon a pénztől, egy „jugói” nyaralótól, a külföldi tanulmányoktól boldogabbak lesznek-e a szereplők? Mindannyian elgondolkodunk néha napján, hogy mihez kezdenénk ennyi pénzzel, kétmillió euróval. Százas címletekből vajon milyen magas tornyot tudnánk építeni? Eltitkolnánk, vagy büszkén vállalnánk, netán külföldre menekülnénk az összeggel, mindent hátrahagyva? A házaspár gyorsan végigzongorázza az összes lehetséges kimenetelt: bekopogtatnak-e a kapzsi családtagok vagy elrabolja-e a maffia a gyermekeiket, hogy megszerezze a pénzt? Jót tesznek-e a gyerekekkel, ha ennyi pénzhez jutnak, és vajon az ő hosszú házasságuk megerősödik a pénz által, vagy darabokra hullik?

Jegyek elővételben az Újvárosi Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy az előadás előtt a helyszínen, illetve a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.

2023.09.11