Júniusban nyílik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Az előadásokra március 2-től válthatók jegyek

Június 19-én, ünnepi műsorral nyit a Fertőrákosi Barlangszínház: a megnyitón a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad nagyszabású hangversenyt, Kocsis Zoltán vezényletével. A korábbi évekhez képest idén hosszabb lesz a színházi szezon, szeptember 12-ig szinte minden hétvégére kínál programot a megújult Barlangszínház: koncertek, operák, operettek, musicalek, táncjátékok is szerepelnek a kínálatban.

Júniusban Ramón Vargas, a mexikói születésű sztártenor a Győri Filharmonikus Zenekarral ad gálakoncertet, a Budapesti Operettszínház pedig A Bajadér című előadásával lép fel Miklósa Erika valamint Dolhai Attila főszereplésével.

Júliusban Mascagni Parasztbecsület és Leoncavallo Bajazzók című operáját mutatja be olasz nyelven a Kassai Állami Opera, jubileumi koncertet ad a Benkó Dixiland Band, Szentpéteri Csilla zongoraművész és Vásáry André férfiszoprán pedig egy látványos koncertshow-val várja a közönséget. Szintén júliusban lesz látható Mészáros Árpád Zsolt valamint Simon Panna főszereplésével az Én és a kisöcsém című operett és az ExperiDance táncjátéka, a Szenvedélyem Velence.

Változatos az augusztusi műsor kínálata is: Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Szolnoki Tibor, Mikó István és Sövegjártó Áron főszereplésével láthatja a közönség a Csárdáskirálynőt, a Hair című musicalt pedig az Orlai Produkció hozza el Fertőrákosra. Augusztus 19-én – a Páneurópai Piknik emléknapján – a Végtelen Európa című táncművét mutatja be a Sopron Balett, augusztus 21-én pedig Demjén Ferenc ad élő koncertet. A Barlangszínház idei előadássorozata szeptember 12-én zárul, a Boban & Marko Marković Orchestra koncertjével.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház közel 2 milliárd forintból újult meg Európai Uniós támogatásból, a munkálatok 2013-ban kezdődtek. A felújítás során a színházteret teljesen átépítették: 760 fős nézőtér, korszerű színházi fény- és hangtechnika valamint számos kiszolgáló egység került kialakításra. Újdonság a témapark és tanösvény is, ahol interaktív módon ismerhető meg a barlang kialakulásának története. A témapark és tanösvény idén június 20-tól november 15-ig látogatható.

Részletek a http://www.fertorakosikofejto.hu/ oldalakon olvashatók.

2015.03.04