Győri egyetemi vezetők, oktatók kitüntetése az államalapítás ünnepnapja alkalmából


kovacs-horvath-nyakasne-papp-erdos

A miniszterelnök javaslatára az államalapítás ünnepnapja alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, Arany- és Ezüst Érdemkereszt kitüntetéseket adományozott a Széchenyi István Egyetem hét vezető oktatójának, munkatársának.

Dr. Kovács Zsolt (a képen balra), az egyetem általános és oktatási ügyekért felelős elnökhelyettese, dr. Horváth Balázs (balról a második), az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja és dr. Villányi Balázs, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, az egyetem Egészségügyi Innovációs Kompetencia Központjának igazgatója a Magyar Érdemrend Lovagkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesült. Dr. Kovács Zsolt méltatásakor elhangzott: „hatékony és eredményes munkát vállalt és vállal a Széchenyi István Egyetem stabil képzési, pénzügyi, szervezeti rendszerének értékes és alakító működtetésében, fejlesztésében.Dr. Horváth Balázs méltatása szerint „az építész-, az építő és a közlekedési infrastrukturális szakterületek képzési, kutatási együttműködését, jövőképének kibontását hatékonyan végzi.

Nyakasné dr. Tátrai Judit (középen) docens, dr. Papp Zoltán (jobbról a második) ny. egyetemi docens és Csengeri Mária, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának címzetes egyetemi docense, a Győri Szakképzési Centrum Sport és Kreatív Technikumának igazgatója Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetést vett át. Nyakasné dr. Tátrai Judit oklevelében olvasható: „Naprakész elméleti és gyakorlati felkészültsége, mentori munkája a hazai szállítmányozói szakma jeles értéke.Dr. Papp Zoltán, a Környezetmérnöki Tanszék nyugalmazott oktatójának érdemeiről elhangzott: „eredményes oktatói életútja, a stabilmotorok konstrukciójának szakszerű megőrzése, közkinccsé tétele a közösségi értékeinket gyarapítja.

Magyar Ezüst Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést vett át dr. Erdős Csaba (a képen jobbra), a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar társadalmi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese. A kitüntetés indoklása szerint „Értékteremtésének, eredményes, példa értékű munkájának középpontjában a hatékony tehetséggondozás, a mentori szerep, a tudományos utánpótlás szervezése szerepel.

Széchenyi István Egyetem

2023.08.22