Törőcsik Franciska és Ember Márk szerelmespár lesz a nagyvásznon


torocsik-franciska-ember-mark

A Hogyan tudnék élni nélküled? című musical egy kalandos balatoni nyár történetét meséli el, amely örökre megváltoztatja egy fiatal szerelmespár életét. A Demjén Ferenc slágereire felfűzött történet forgatókönyvét Kormos Anett Goda Krisztinával írta, a film rendezője Orosz Dénes, a főszerepekben pedig Törőcsik Franciskát és Ember Márkot láthatjuk.

Egy szerelmesfilm esetében minden azon áll vagy bukik, kik a főszereplők. Törőcsik Franciska attraktív, muzikális, és tűpontos a színészi játéka. Öröm vele a jelenetek finomhangolása. Márkból pedig csak úgy árad a klasszikus férfibáj: visszafogott és szenvedélyes, zárkózott és extrovertált egyszerre. Szerintem ők ketten nagyszerűek lesznek együtt” ‒ nyilatkozta Orosz Dénes, a Hogyan tudnék élni nélküled? című musical rendezője, aki olyan közönségsikereket jegyez, mint a Poligamy, a Coming out és a Seveled.

Mindig is vágyam volt egy olyan nagyszabású és színvonalas zenés produkcióban szerepelni, ahol kiélhetem a tánc és az éneklés iránti szerelmem, és a történet kifejezetten olyan, amit csak az itt élők érthetnek teljes egészében. Ezt hozza nekem a 90-es évek Balatonja, valamint Demjén Ferenc zenéje, ami megkérdőjelezhetetlen az elmúlt évtizedek zenei korszakában, és aminek nem csak összetéveszthetetlen a zenei világa, de amit a dalszövegei is kortalanná tesznek. A minőségre nekem az alkotócsapat garancia, többek között az írók, Goda Kriszta és Kormos Anett, a rendező, Orosz Dénes és a producer Kirády Attila. Az eddigi próbák és előkészületek nagyon ígéretesek, valamint a színészkollégáim, a már meglévő szereposztás remek, nagy öröm lesz velük játszani, és úgy érzem, a nézők is imádni fogják” – mesélte el Törőcsik Franciska, akit ősszel első filmfőszerepében, a Cicaverzumban láthat majd a közönség a mozikban.

Ember Márk, a férfi főszereplő nem fog zavarba jönni, amikor hangszert kell ragadnia majd a forgatáson, hiszen több zenekar tagjaként, köztük a GRUND – a Vígszínház fiúzenekarával is nagy sikerrel koncertezik. „A gyerekkoromat abszolút meghatározták a zenés filmek. A Hairt apukám mutatta, a Grease-t anyukám, a Made in Hungáriát a barátaim. Most itt van nekünk a lehetőség, hogy mi is megalkossunk egy olyan zenés filmet, amit egyszer valaki megmutat majd valakinek, akinek ez az élmény – remélhetőleg – egy életre szóló lesz. Ennek tudatában igyekszünk a legnagyobb odaadással és alázattal megfelelni a kihívásnak. Azt biztosan kijelenthetem, hogy ez az egész stábra igaz. Demjén Ferenc dalaival dolgozni pedig különösen nagy és megtisztelő feladat. Ezek a zenék és szövegek mindenkinek ott vannak a fülében, a szívében, az emlékeiben, és még sok generáció fogja ezeket a dalokat a sajátjának érezni. Remélem, mi is hozzá tudunk tenni ehhez. Nagyon izgulok, de annál jobban várom, hogy elkezdjen forogni a kamera” – vallott Ember Márk a filmről, melynek forgatása a tervek szerint késő ősszel kezdődik.

A Hogyan tudnék élni nélküled? két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. Örökzöld slágereket, látványos táncjeleneteket, érzelmes és szórakoztató moziélményt ígér az alkotócsapat. A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival… és mindent elsöpör a szerelem.

A Hogyan tudnék élni nélküled? forgatókönyvét az egyik legnépszerűbb humorista, forgatókönyvíró Kormos Anett Goda Krisztinával közösen írta. Goda, akinek a nevéhez rendezőként és forgatókönyvíróként számos sikeres mozifilm kapcsolódik (Szabadság, szerelem, Csak szex más semmi, Kaméleon, BUÉK), most kreatív producerként is közreműködik. A film az IKO gyártásában készül, producere dr. Kirády Attila.

Fotó: IKO
Nemzeti Filmintézet

2023.07.31