Kalandtérkép segíti a Szigetközbe és Pannonhalma térségébe látogatókat


szigetkozi-kalandterkep

Elkészült a Szigetközi kalandtérkép, amely Mosonmagyaróvár és Pannonhalma között 101 turisztikai attrakciót mutat be, segítve a látogatókat a programok, lehetőségek megtalálásában.

Magyarország tele van szebbnél szebb természeti értékekkel, turisztikai régiókkal, azonban csak kevés helyen használják ki a térségek a bennük rejlő lehetőségeket” ‒ mondta el a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára Győrben, a kalandtérkép bemutatóján. Révész Máriusz hangsúlyozta: sok turisztikai régió problémája, hogy még az ott élők sem mindig tudnak arról, milyen látványosságok vannak helyben.

Egy térség akkor tud fejlődni és jobb szolgáltatást nyújtani, ha a turisztikai szereplők ismerik egymást, és együtt dolgoznak – emelte ki. Hozzátette: küldetésük, hogy erre az összefogásra rávegyék a szektor szereplőit. Révész Máriusz felidézte, hogy az első kalandtérkép, amely összefogta egy térség lehetőségeit, a Tisza-tavi kalandtérkép volt. Ennek sikere nyomán szerkesztette a Szigetközi kalandtérképet az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, együttműködve a helyi szereplőkkel.

A térképet 72 ezer példányban nyomtatják ki, emellett online is elérhető a központ honlapján. A dokumentum egyik oldalán a térképen a látványosságok, programok, szállások vagy éttermek szerepelnek, míg a kiadvány hátoldalán ezek rövid leírásai és internetes elérhetőségei.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedben a szigetközi és a pannonhalmi térségben újabb lehetőségek nyíltak meg, egyebek mellett azzal, hogy kerékpárutak épültek vagy azzal, hogy a dunai ágrendszerben ismét van víz.

Európa legnagyobb szárazföldi deltájában és az ország legnagyobb szigetvilágában 230 madárfaj található meg, továbbá a hazai halfajok 80 százaléka, de ha figyelmesen és csöndesen közlekedünk a labirintus szerű ágrendszerben, hódokkal, vidrákkal és nyusztokkal is találkozhatunk. A kalandtérkép segít eligazodni ebben a labirintusban: kempingek, strandok, látnivalók szerepelnek rajta.

Forrás: MTI

2023.07.25