3 hónap 6 könyv… Belevágsz?

Nyári könyves kihívás a győri könyvtárban – SzaSzi ajánlója

nyari-konyves-kihivas

A múlt évihez hasonló könyves kihívást indított felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. Olvass és játssz! – invitálnak a könyvtárosok. A nyeremény garantált!

Aki igazán szeret olvasni, annak nem tűnhet soknak 3 hónap alatt 6 könyvet teljesíteni, de hogy valami játék is legyen a dologban, a kihívás 9 területet jelöl meg, amelyeken belül természetesen szabad a választás. Mi ebben a játék? A kategóriák kimozdíthatnak bennünket a megszokott kerékvágásból, messzire csábíthatnak el, mint a „más univerzumban játszódó történet” vagy a könyv, „ami a sport világába kalauzol el”. Egy biztos, a játékban mindenki csak gazdagodhat! A gyerekek is, akik 12 kategóriából választhatnak, és 3 könyv elolvasásával szállhatnak be a játékba.

A kedvünkre való könyv kiválasztásában sem maradunk teljesen magunkra. Otthon is böngészhetjük a könyvtár online katalógusát, a honlapján szereplő vagy a Győri Szalon oldalán közzétett ajánlókat, kritikákat. Ha pedig már úgyis a könyvtárban járunk, kérdezzünk bátran, segítenek a könyvtárosok is.

A kihívás elkezdődött, egészen szeptember 20-ig tart. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a regisztrációt (a könyvtárban személyesen vagy online: vetelkedo@gyorikonyvtar.hu) és az ellenőrző lap kitöltését (online Google-űrlap vagy letölthető papíralapú, a könyvtárakban megtalálható kinyomtatott lapokon)! Ne csüggedjen az sem, aki kifutott az időből, mert már 2 könyv elolvasásával is ringbe lehet szállni a nyereményért!

Végül ne felejtsük el, ahány könyv, annyi utazás! Legyen a könyv a mindennapi táplálékunk, az olvasás pedig izgalmas belső utazás!

A kihívások részleteit a győri könyvtár honlapján (felnőtt és gyermek), valamint a szórólapokon találják!

Szép nyarat! Kellemes válogatást! Élményekben gazdag olvasást!

SzaSzi

2023.06.27