Letting Do

Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária közös kiállítása a Torulában

letting-do-torula

2023. június 24-én, szombaton 17 órakor a Torula Művésztérben (Győr, Budai út 7.) Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária közös kiállításának megnyitójára kerül sor Letting Do címmel. A tárlat július 29-ig tekinthető meg.

A kiállítást Timár Katalin művészettörténész, kurátor (Ludwig Múzeum) nyitja meg, a tárlat kurátora Salamon Júlia.

Mi történik, ha egy művész mond le önként a végeredmény felett gyakorolt teljes kontrollról? A Letting Do erre kérdésre keresi a választ: olyan művekből válogat, amelyeket az alkotómunka során valamely külső ágenciára való ráhagyás, ráhagyatkozás jellemez. Ilyen kívülről érkező, kalkulált hatóerő lehet egy másik művész behívása egy adott munka megvalósításába, a tükröződés mint tervezett rendezetlenség alkalmazása, vagy éppen a mesterséges intelligencia bevonása.

A kiállítás keretében a művészeti munkát a kiszervezés mellett egy másik meghatározó motívum, a termelés mentén veszik górcső alá. Mindkettő a 20. és 21. század változó munkafogalomának meghatározó, ugyanakkor eltérő logikát mutató kulcsszava - valamint mindkettő reflektál a Torula terének ipari léptékeire és az épület eredetileg üzemi funkciójára.

A kiállítás július 29-ig tekinthető meg, csütörtöktől péntekig 16 és 19 óra között, szombaton pedig 11 és 16 óra között.

2023.06.19