Már forog a Ma este gyilkolunk Kern András főszereplésével


ma-este-gyilkolunk-film

Krimivígjáték kedvéért állnak ismét kamera elé a legnagyobb hazai színészlegendák: Rejtélyes haláleset egy színészotthonban – ez az alaptémája a Ma este gyilkolunk című bűnügyi komédiának, amelynek forgatása a napokban kezdődött el.

ma-este-gyilkolunk-film

Az Agatha Christie stílusát idéző alkotást forgatókönyvíróként Köbli Norbert, rendezőként Fazakas Péter jegyzi, a főszerepet Kern András játssza, a nézők pedig igazi sztárparádéra számíthatnak. A Ma este gyilkolunk története szerint egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd a mindentől távol eső színészotthon falai között. Ahogy egymás után módszeresen kihallgatja a gyanúsítottakat, rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat lesz. „Ne felejtsd el, ezek színészek! Főállásban hazudnak – épp ezért lesz pokolian nehéz dolgunk” – mondja a detektívnek felcsapó főszereplő, Tolnai Tivadar, akit a filmben Kern András alakít.

ma-este-gyilkolunk-film

A krimivígjátékban egy sor színészlegenda – Kern András mellett Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati – játszik. A fiatalabb generációból szintén számos kiváló művész kapott szerepet: a vásznon feltűnik majd Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András is.

ma-este-gyilkolunk-film

A fordulatos bűnügyi komédia forgatókönyvírója Köbli Norbert, a Félvilág, A berni követ és az Örök tél írója, rendezője a többek között a Szabadság – különjárat és az Árulók című filmeket, valamint több sikeres sorozatot jegyző Fazakas Péter. A producer Lajos Tamás, aki az elmúlt években számos alkotást (Örök tél, Ida regénye, Blokád) vitt sikerre. A szerzői triumvirátus közösen jegyzi a nagy sikerű, 2022-es A játszma című filmdrámát is.

ma-este-gyilkolunk-film

A forgatás a tervek szerint július végéig tart. A film jeleneteit egy különleges helyszínen, a ráckeresztúri Brauch-kastélyban és annak kertjében veszik fel. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Ma este gyilkolunk várhatóan 2024 februárjában kerül majd a mozikba.

Nemzeti Filmintézet
Fotók: © Filmpositive

2023.06.15