Everything is more than meets the mind

Lőrincz Réka és Vékony Dorottya kiállítása

Lőrincz Réka és Vékony Dorottya 2023. május 6-án (szombaton) 17 órakor nyíló kiállítása a Torulában (Győr, Budai u.) olyan alkotásokat mutat be, amelyek a kollektív gondoskodás, a produktivitás, a születés, a személyes kiteljesedés lehetőségei és az alternatív értékrendszerek témáit tárják fel. A kiállítás kurátora: Teszler Sonja.

Lőrincz Réka képzőművészettel, valamint energetikai gyógyítással is foglalkozik. Munkái az emberi lét olyan univerzális témáit vizsgálják, mint a teremtés, a létezés, a hasznosság, és a különböző tudatállapotok működései. Kísérletezik a nem-lineáris gondolkodásmód adta lehetőségekkel, és a különböző médiumokat a lehető legszabadabb módon használja önkifejezésre.

Vékony Dorottya munkáiban a női testtel foglalkozik különböző személyes és társadalmi kérdések mentén. Legfőbb eszköze a fotográfia, de gyakran használ performatív elemeket, melyeket az állóképbe sűrítés vagy újrajátszás eszközeivel valósít meg. Az elmúlt években intenzíven foglalkozik a termékenység és a reproduktív jogok kérdéskörével.

A kiállítás egy bensőséges párbeszédbe, a művészek személyes perspektíváiba enged betekintést, melyet különféle közösségekkel való kapcsolataik formáltak. Látogatóként olyan fogalmak elfeledett jelentését fedezhetjük fel ismét, mint az érték, a tudás, a gondoskodás, vagy a közösség.

A kiállítás 2023. május 6. és június 3. között tekinthető meg.

Nyitvatartás: csütörtöki és pénteki napokon 16:00 és 19:00 között, szombatonként 11:00 és 16:00 között.

2023.04.28