''Akik maradtak''

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium tárlata a Borsos Miklós Időszaki Kiállítótérben

akik-maradtak-borsos-miklos-kiallitoter

Április 4-től látható a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Borsos Miklós Időszaki Kiállítóterében a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium 13. évfolyamos diákjainak kiállítása „Akik maradtak” címmel.

Az iskola hagyománya, hogy a végzősök legjobb munkáiból kiállítást rendeznek a vizsga- és felvételi időszak előtt. Az „Akik maradtak” ötlete abból ered, hogy ez eredeti osztálylétszámból, azaz 18 diákból 10-en döntöttek a szakmai, 13. év elvégzése mellett.

A három grafikus diák tanulmányrajzai mellett tervezési feladatairól számol be, valamint egyedi hangvételű grafikákat is bemutat. Plakátok, illusztrációk, csomagolási tervek láthatók a tárlaton. A festőktől egyedi festészeti problémák megoldásait, munkáit is láthatjuk változatos méretben a tanulmányok mellett. A szobrászok 2D-s és 3D-s tanulmányokat, valamint elkészült vizsgamunkákat, rajzokat tárnak a közönség elé.

A kiállító diákok névsora: Ágoston Dóra, Bognár Eszter, Fekete Janina, Haszonits Martina, Kondor Szonja, Stiller Katarina, Szabó Viktória, Szegvári Tamara, Vincze Zsombor, Zsidek Dóra

A kiállítás 2023. április 23-ig tekinthető meg, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

Fotók: Vas Balázs

2023.04.16