Jane Goodall főemlőskutató májusban mutatja be új könyvét Magyarországon


jane-goodall-a-remeny-konyve

Jane Goodall főemlőskutató, környezetvédő május 9-én mutatja be Magyaroszágon A remény könyve című új kötetét, és előadást is tart az ELTE Lágymányosi Campusán.

Jane Goodall világhírű természettudós több mint fél évszázada emeli fel szavát bolygónkért. A fiatal korában Gombe erdeiben csimpánzokkal együtt élve tett úttörő felfedezéseivel és a kilencvenedik életévéhez közeledve is fáradhatatlan környezetvédő munkájával Jane egy szebb, reménytelibb világ mellett elkötelezett nemzedék felnevelésében vállal tevékeny szerepet. Évtizedekkel ezelőtt, az afrikai vadon pusztulását látva kezdte meg utazásait, hogy felhívja a figyelmet a Földet érintő problémákra, a fogyasztói szokások környezetkárosító hatásaira.

Az aktivista négy év után érkezik újra Budapestre a Central Könyvek és az általa alapított és a nevét viselő intézet meghívására, hogy előadást tartson és bemutassa kötetét. A remény könyvében a természetnek szentelt életútján szerzett tapasztalatait osztja meg velünk, és beavat minket abba is, hogy miért rendületlen a természet világába és az emberiségbe vetett hite. A könyv társszerzőjével, Douglas Abrams-szel folytatott beszélgetései felelevenítik utazásai és aktivista tevékenysége megannyi epizódját, új megvilágításba helyezve korunk nagy krízisét, az éghajlatváltozást.

Bolygónk egyik legnagyobb hatású, legjelentősebb vezető egyénisége. Jane szinte minden napját az optimizmus terjesztésének és a tudatos életre való felhívásnak szenteli. Világszerte hirdeti minden élőlény veleszületett jogait, és küzdelemre buzdít a környezeti veszélyek legnagyobbika, a klímaváltozás ellen, reményt adva ezzel az eljövendő nemzedékeknek” ‒ mondta róla Leonardo DiCaprio, ahogyan a könyv sajtóanyagában olvasható.

Forrás: MTI

2023.03.31