30. ''Hegyalján innen, Sokorón túl'' népmesemondó verseny Ménfőcsanakon

Felhívás

hegyaljan-innen-sokoron-tul-nepmesemondo-verseny-menfocsanak

A „Hegyalján innen, Sokorón túl” elnevezésű, hagyományos népmesemondó versenyt 2023. április 14-én immár 30. alkalommal rendezi meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Bezerédj-kastély Művelődési Ház, melyen a győri és Győr környéki iskolák legjobb mesemondói mérik össze tudásukat.

A verseny célja népmesekincsünk felfedezése, őrzése, rejtett értékeink bemutatása és közvetítése, szép magyar nyelven, egyénre szabott jó meseválasztással. Versenyzőnek jelentkezhetnek általános iskolák tanulói három korosztályban (1-2. osztály, 3-4. osztály és 5-6. osztály), intézményenként egy vagy két fő létszámmal.

A versenyre 2023. április 14-én, pénteken 9 órakor kerül sor. Nevezési díj nincs, a lebonyolítás korosztályonként emelkedő sorrendben történik, időtartama – a jelentkezők számától függően – 3-4 óra a szünetekkel, az értékeléssel és a díjkiosztással együtt. Az előadott népmesék időtartama maximum 5 perc lehet, a verseny helyezettjei és résztvevői könyv- és tárgyjutalomban részesülnek.

A jelentkezési lapot legkésőbb április 5-ig (szerda) kell visszaküldeni e-mailben vagy levélben, de telefonon keresztül is lehet nevezni.

A verseny helyszíne a Bezerédj-kastély (9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.). A jelentkezési lap a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér honlapjáról tölthető le, valamint az elérhetőségek is ott találhatók.

2023.03.23