16. Győrkőcfesztivál

2023. június 30. ‒ július 2.

gyorkocfesztival

Az ország legnagyobb összművészeti, családokat megszólító ingyenes fesztiválját az idén már 16. alkalommal rendezi meg a főszervező Vaskakas Bábszínház Győrben: a Rába folyón ringó Radó-szigeten, a rakpartokon, sétányokon, ligetekben, a győri vár árnyékában, utcákon, tereken, a négy folyó városának szívében.

A tíz művészeti helyszín (Meseváros, Győrkőcfalu, Fess-liget, Vers-Játszó-Tér, Tudós-kikötő, Hullámtér, Muzsika-köz stb.) rengeteg játékkal, előadássa, koncerttel, táncházzal várja a családokat. A történelmi belvárost elfoglalják a bábosok, énekmondók, gólyalábosok, színészek, kézművesek, képzőművészek, meseírók, költők, tudósok, zenészek, népművészek, válogatott csepűrágók, hogy június 30-tól július 2-ig, virradattól késő estig minden gyerek jól mulasson, alkothasson, játszhasson, fantázia- és meseszárnyon az égig szárnyalhasson.

gyorkocfesztival

Minden fesztiválozó győrkőc, ki csuklóján viseli a fesztivál karkötőjét, térítésmentesen veheti igénybe a fesztivál valamennyi aktivitását. Ehhez a csodakarkötőhöz egy fotóért vagy egy önarckép-rajzért cserébe juthatnak hozzá a fesztiválra érkező 0-14 éves korú gyerekek, ahogy a felhívásban is áll: „Hozd magaddal a mosolyod az arcodon és egy rólad készült fotón vagy rajzon!

Győr városa és a főszervező Vaskakas Bábszínház társulata tehát szeretettel várja a családokat július első hétvégéjén, hogy miután a megnyitó ceremónián a gyerekek átveszik a polgármester úrtól a város kulcsát és a játszótérré varázsolt belvárost, együtt szárnyaljanak az égig a 16. Győrkőcfesztiválon.

gyorkocfesztival

A részletes programokról hamarosan a gyorkoc.hu oldalról lehet tájékozódni.

2023.03.16