Különszámmal jelentkezik a Tintin képregénymagazin


tintin-brusszel-metro-mural

Különszámmal jelentkezik 35 év szünet után a Tintin képregénymagazin – jelentette be a Le Lombard kiadó a franciaországi Angouleme Nemzetközi Képregényfesztiválon.A Tintin újság visszatér!” ‒ írták közleményükben, amely azt is jelezte, hogy szeptember 8-án jelenik meg az új kiadvány.

A különszám, amely a Le Lombard kiadvány 77. évfordulójára jelenik meg, csaknem 400 oldalnyi történetet tartalmaz majd, amelyek kifejezetten a sorozat történetét fogják ünnepelni. A különszámnak mintegy nyolcvan szerzője lesz.

Folytatás azonban nem várható egyelőre, és a kiadó nem is hoz létre új szerkesztőséget a magazin újraindítására. A Le Lombard ugyanis a Média Participations csoporthoz tartozik, a Tintin albumok kiadója pedig a Casterman, amely a Madrigall csoport része.

A Tintin képregényeket alkotó belga Hergé hagyatékának kezelője egy brit üzletember, Nick Rodwell, Hergé özvegyének, Fanny Vlamyncknak a második férje, ő pedig egy különszámhoz adta beleegyezését.

Mint Gauthier Van Meerbeeck, a Le Lombard kiadó igazgatója a Le Figaro francia napilapnak elmondta, Nick Rodwell kíváncsian és érdeklődve fogadta az ötletet. „Alig fél óra elég volt őt meggyőzni” ‒ tette hozzá Van Meerbeeck. A különszámra is vonatkozik azonban a hagyatékkezelő azon szigorú megkötése, miszerint kizárólag Hergé rajzainak felhasználásával készülhet.

A képregények, melyek a „kilencedik művészeti ágat” jelentik Franciaországban és Belgiumban, még mindig népszerűek, noha már nem kapnak akkora teret a napilapokban, mint fénykorukban, a második világháború után. Tintin a valaha megalkotott leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el világszerte.

Forrás: MTI

A kép a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2023.02.02