Gyermekvédelmi pályázat: kiemelkedően teljesített a Széchenyi István Egyetem


soosne-kiss-zsuzsanna-takacs-katalin

A Széchenyi István Egyetem két munkatársát, Soósné dr. Kiss Zsuzsannát, az Egészség- és Sporttudományi Kar tanszékvezető habilitált egyetemi docensét (balra) és Takács Katalint, a Tanárképzési és Módszertani Főigazgatóság képzési szakreferensét (jobbra) is díjazták azon a Janusz Korczak nevével fémjelzett tudományos pályázaton, amelyet a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, oktatók, kutatók számára írtak ki nemrégiben.

A gyermekek jelenkori helyzetével és jövőjével foglalkozó tudományos munkájáért Soósné dr. Kiss Zsuzsanna Korczak emlékplakettet, Takács Katalin pedig elismerő oklevelet vehetett át kiváló teljesítményéért.

A Széchenyi István Egyetem egészségtudományi és pedagógiai képzési területein is nagy hangsúlyt kap a gyermekek jólléte, nevelése, a jövő generációjának innovatív fejlesztése.

szechenyi-istvan-egyetem-emlekplakett

Büszke vagyok rá, hogy a kollégákkal a Széchenyi-egyetemen, az ország legfiatalabb védőnőképző helyszínén olyan nyolc féléves képzést álmodhattunk meg, amely a múltból merítve, az elődök eredményeire alapozva, az aktuális társadalmi, egészségügyi, családi, egyéni igényekre, változásokra reagálva eloszlatja, illetve meghaladja a védőnői hivatással kapcsolatos elavult képeket. Nagy öröm a Tudományos Diákköri Konferencián is díjazott hallgatóink sikere és elhivatottsága is” – nyilatkozta Soósné dr. Kiss Zsuzsanna.

A „Gyermeki lét, gyermeki sorsok” című pályázattal Janusz Korczak, a gyermekvédelem nagy alakja előtt tisztelgett a Janusz Korczak Tisztelőinek Baráti Társasága, valamint prof. Jerzy Snopek, korábbi lengyel nagykövet, illetve a Lengyel Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány. Az „Öreg Doktor” néven ismertté vált kiváló lengyel orvost, gyógypedagógust és nagy tehetségű írót egyben hatalmas küldetéstudattal bíró, karizmatikus nevelőként is számon tartják.

Széchenyi István Egyetem
Fotók: Májer Csaba József

2023.01.24