Szabadság, szerelem a Vaskakasban

Kerengő - az érzések birodalmában

Szarka Gyula - Kossuth-díjas előadóművész-zeneszerző, Szarka Zsófi - konyhatündér és gasztro-szakértő, Németh Hajnal Aurora - Hungarikum-díjas ipar- és képzőművész lesznek a Kerengőben Werner Krisztina újságíró vendégei 2023.  január 19-én (csütörtökön) a győri Vaskakas Bábszínházban.

Egészen Petőfi Sándorig fogunk visszautazni az időben, hogy a magyar kultúra olyan kincseit ragyogtassuk meg, amik tartást, reményt és derűt adnak a ránk váró évre.
Szarka Gyula, felvidéki kulturális missziójáról mesél, a kétszáz éve született Petőfit dicséri szóban és zenében. Mindenkit megelőzve elsőként tiszteleg a költő emléke előtt a Petőfi dicsérete című szólóalbumával, melynek lemezbemutatója októberben volt a Magyar Nemzeti Múzeumban. Küldetése, hogy visszahozza közénk és éltesse Petőfit, s hogy a dalokat sokan, sok helyen énekeljük együtt.
Zsófi lányával az irodalom fazekából tálaljuk - kóstolóval - a hírességek ínyencségeit és történeteit. Szlogenje: Eredeti kiadás vagyok! Főzök, beszélek, kóstolok, és így érzem magam a világ tetején.
Aurora verses divatbemutatón vonultatja fel az általa megálmodott kollekciókat, és ékszereket. Tervezőként népi mintákat, és magyar ősi szimbólumokat ment át a divat világába az inggombtól a terítőkön át az zsebórákig.
Érkezik egy különleges - Petőfi Sándorral egyidős - nemzeti kincs, amit eddig még nem láthatott a nyilvánosság. Korcsmai vidámság, jóízű beszélgetés, értékes gondolatok és színes, történelmi múltidézés, amire várjuk a közönséget.
Jegyár: 4200 Ft. Jegyek online: https://tixa.hu. 

2023.01.11