Jenna Ortega lesz az Addams-lány, Tom Hanks a filmgyártásról írt regényt, Jackmannel és Reynolds-szal jön a Deadpool 3

Három filmes hír a nagyvilágból

ortega-hanks-jackman-reynolds

Tim Burton az Addams család lányáról forgatott sorozatot: hálaadás előtt, november 23-án debütál a Netflixen a széria, amelynek főhőse Wednesday Addams. A Variety.com cikke szerint Wednesday szerepében Jenna Ortegát láthatják majd a steramingszolgáltató nézői.

Wednesday a történetben a Nevermore Akadémiára jár, ahol új látnoki képességeit fejleszti, és felderít egy családja múltjához kötődő gyilkosságot. Ortega a sorozat megjelenése alkalmából elmondta, hogy Wednesday-t a széria kamaszként ábrázolja, tehát idősebb, mint az Addams család korábbi filmjeiben. A színésznő hozzátette: a sorozat arra is lehetőséget nyújtott, hogy alaposabban bemutassák a fanyar, szarkasztikus megjegyzéseiről ismert karaktert, és kicsit közelebb hozzák a nézőkhöz. De mivel már nem egy tízéves kislány szájából hangzanak el a csípős megjegyzések, azért igyekeznie kellett úgy egyensúlyozni, hogy ne legyen visszatetsző a kép. Nem akarták, hogy átlagos tinilány legyen a képernyőn, de azt sem, hogy túl elutasítónak tűnjön.

Wednesday szüleit, Morticiát és Gomezt Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán alakítja. A bátyját pedig Isaac Ordonez játssza. Christina Ricci, aki az 1990-es években bemutatott Addams család filmekben alakította Wednesday-t, vendégszereplőként tér vissza a sorozatban. A Wednesday alkotói, forgatókönyvírói és executive producerei Alfred Gough és Miles Millar, Tim Burton pedig executive producerként és a nyolc epizódból négy rendezőjeként jegyzi a szériát. A Wednesday az MGM Television produkciójában készült a Netflix számára.

A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete. A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény, amely nyolcvan évet fog át, a címben említett film bemutatójával éri el csúcspontját. A képregény ihlette produkció egy sok millió dollárból forgatott gigantikus akciófilm. A regény szereplői között van háborúból visszatért veterán, egy tehetséges fiatal fiú, egy lelkes, excentrikus rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmszínész és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens is – sorolta a The Guardian online kiadása. A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023 májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat. „Ez a legnagyszerűbb munka a világon, és egyben a leginkább összezavaró is” – fogalmazott. A Hamletből idézve hozzátette: „Remélem, a könyv minél többet mutat a »véletlen végzetről, vak gyilkosságról«, amely egy filmben »tükröt tart mintegy a természetnek«, aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a színészek céhébe.Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, amely különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban fogyott el.

Ryan Reynolds a közösségi médián jelentette be, hogy készül a Deadpool 3 című szuperhősfilm, és Hugh Jckman Farkast alakítja majd benne. A Deadpool első két részében már emlegették Farkast (Wolverine-t), és a második rész végén Jackman fel is tűnt – idézte fel a BBC News. Reynolds most a Twitterre feltöltött videóban örvendeztette meg rajongóit a hírrel, hogy folytatódik a szuperhősparódia. A videót egy nap alatt több mint 25 millióan nézték meg. A felvételen Jackman is feltűnik a háttérben, amint átsétál a kanapén ülő Reynolds mögött. „Hé, Hugh, nem akarod még egyszer eljátszani Farkast?” ‒ kérdezi tőle a kanadai színész. Mire Jackman azt válaszolja: „De, persze, Ryan.

Hugh Jackman először a 2000-ben bemutatott X-Men-filmben játszotta Farkast, majd később több produkcióban alakította a karaktert. Legutóbb a 2017-ben, James Mangold rendezésében készült Logan – Farkas című filmben játszotta el, és akkor úgy tűnt, ez volt az utolsó fellépése Farkasként, hiszen meghalt a végén, és Jackman többször is arról beszélt, hogy ez volt a hattyúdala a szerepben. A Variety.com szerint a Deadpool 3 2024. szeptember 6-án kerül az észak-amerikai mozikba Shawn Levy rendezésében, aki korábban Az Adam-projekt és a Free Guy című filmeket forgatta Reynolds-szal.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép; 4. kép.

2022.10.15