Csipkerózsika

Egy klasszikus mese másképp a Vaskakasban

A Vaskakas Bábszínház a 2022/23-as évadot a Csipkerózsika című előadásával indítja, október 2-án (vasárnap), 11 órakor. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. Ahol esetleg a hétvégi ügyelet nem megoldható, szeptember 29-ei (csütörtök) 11 órás időpontot tudunk biztosítani.

A klasszikus Csipkerózsika mese egy merész feldolgozásának lehetünk részesei Tárnoki Márk rendezésében. Rózsa királykisasszony százéves álmát az opera műfajában álmodja, Brandenburg Ádám, zeneszerző, és a Győri Filharmonikus Zenekar két művészének, valamint Gosztola Tünde (zongora) közreműködésével.
Rózsika megküzd a sárkánnyal, felnő és megtapasztalja az igazság és hazugság kettősségét, akárcsak az álom és a valóság furcsa kapcsolatát. „Vajon akarjuk-e tudni a jövőt? És ha megtudjuk, van-e jogunk elhallgatni?” - teszi fel a kérdést Hajós Zsuzsa, a darab írója.
A készülő előadásban a Vaskakas Bábszínház művészein -Kocsis Rozi, Rab Viki, Ragán Edit, Szukenyik Tamás, Vitányi-Juhász István- kívül két vendég színész is színpadra lép, így Rózsa királykisasszony szerepében Bajor Lilit láthatjuk, míg Győzőt, a királyfit Kenéz Ágoston alakítja. A színpadi látványt Kuti Letícia grandiózus díszlet- és jelmeztervei varázsolják teljessé.

2022.09.26