Songwriting HUB: az Artisjus új platformja dalszerzőknek


artisjus-songwriting-hub

Songwriting HUB néven indított gyűjtőoldalt dalszerzői témákban az Artisjus. Az új felület célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a dalírással kapcsolatos valamennyi hazai szakmai eseményt, programot, pályázatot, kiadványt, tartalmat, beleértve az Artisjus és más zeneipari szereplők kezdeményezéseit.

A folyamatosan bővülő gyűjtőoldalon megtalálható és érdeklődés szerint kereshető lesz valamennyi hazai szakmai esemény (dalszerző, dalszövegíró vagy zenei producer táborok, pályázatok), kiadvány, tévés, videós és audio tartalom (vlogok, podcastek).

A közösségi gyűjtőoldalként funkcionáló Songwriting HUB a zeneipari szereplők ajánlásaira is épít: elérhetővé teszi az oldalon beküldött, a dalszerzők számára releváns programokat. Az Artisjus arra biztatja a zeneipari szereplőket, küldjék be az oldalra saját, a közösségnek szóló eseményeiket, tartalmaikat.

Egyre nagyobb a figyelem a dalszerzőkön, akik a zenei értéklánc legelső láncszemei. A közönség is egyre inkább észreveszi őket az előadó mögött, szakmai programok is indulnak a pályakezdő vagy már befutott dalszerzők tájékoztatására, oktatására, helyzetbe hozására. A Songwriting HUB-ot azért hoztuk létre, hogy az Artisjus saját programjai mellett a hazai dalszerzői fókuszú kezdeményezéseket egy helyről tegyük elérhetővé” – fogalmazott az egyesület üzleti transzformációs igazgatója.

Hosszú távú tervük, hogy a későbbiekben a hazai mellett külföldi, kiemelten a közép-kelet-európai régió angol nyelvű szakmai tartalmai és eseményei is helyet kapjanak az oldalon.

Az Artisjus maga is támogatja dalszerzői programok megvalósulását, 2018 óta összesen 288 millió forintot fordított erre a célra. Így valósul meg évente a DEX Dalszerző Expó és az Artisjus Songwriting Camp.

Forrás: MTI

2022.09.14