Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet


johnny-depp-modigliani

25 év kihagyás után ismét rendez Johnny Depp, mégpedig az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modigliani életéről készít játékfilmet. 1997-ben A halál ára című filmmel debütált rendezőként, amelyben Marlon Brando oldalán szerepelt.

A sztár egyúttal producerként is közreműködik, Al Pacino és Barry Navidi lesz a társproducere, akik korábban már dolgoztak együtt A velencei kalmár (2004), a Wilde Salomé (2011) és a Salomé (2013) című produkciókon.

Modiglianiról készülő filmje 1916-ban Párizsban játszódik, a festőművész életének fordulópontját mutatja be. A történet alapja Dennis McIntyre színdarabja, a forgatókönyvet Jerzy és Mary Kromolowski írta. A forgatás kezdetét 2023 tavaszára tervezik Európában.

Depp azt nyilatkozta, hogy „univerzálisan emberi történetet rendez, amellyel minden néző azonosulni tud majd”. A színész egyébként július végén kezdett forgatni a francia filmkészítő, Maïwenn új produkciójában: a Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi filmben XV. Lajos királyt alakítja.

Bár Johnny Deppet főleg színészi alakításairól ismerjük, nem elhanyagolandó tény, hogy már 10 film producereként is jegyzik. Így például A leleményes Hugo című játékfilmnél (2011), legutóbb pedig a Crock of Gold: A Few Rounds With Shane MacGowan című dokumentumfilmnél (2020).

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép, 2. kép.

2022.08.18