Elhunyt Olivia Newton-John


olivia-newton-john

2022. augusztus 8-án reggel, 73 éves korában elhunyt Olivia Newton-John négyszeres Grammy-díjas angol-ausztrál énekes, dalszerző és színésznő, aki a lemezeladások és a listán töltött idő alapján egyaránt a legsikeresebb énekesnőnek számított a hetvenes években.

Pályafutása során, 1971 és 2016 között huszonhárom stúdiólemezt és számos kollaborációs albumot adott ki, emellett több mint egy tucat filmben szerepelt, melyek közül a legismertebb a Grease, minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalja, ahol John Travolta oldalán Sandy Olsson-t alakította.

Olivia Newton-John a mellrák elleni küzdelem szimbolikus alakja volt. Először 1992-ben diagnosztizálták nála a betegséget. Gyógyulása után a mellrákkutatás és az egészséges életmód szószólója lett, számos jótékony szervezetet támogatott, de egy időben az ENSZ Környezetvédelmi Programjának jószolgálati nagykövetévé is kinevezték. Betegsége kiújulásáról 2017-ben értesült a közönség, miután 2013-ban másodszor is megküzdött a rákkal, akkor a nyilvánosság teljes kizárásával.

A család tájékoztatása szerint az énekesnő 2022. augusztus 8-án, dél-kaliforniai otthonában hunyt el békésen, családja és barátai körében. Nyugodjon békében!

Forrás: langolo.hu

2022.08.10