Zenélő Udvarok

Szabadtéri koncertsorozat a Belvárosban

A Győri Filharmonikus Zenekar tavaly nagy sikerrel indította útjára Zenélő Udvarok című sorozatát, melyben a társulat kamaraformációival és szólistáival találkozhattak a zenekedvelő győriek a város jól ismert, és felfedezésre váró helyszínein.

A Zenélő Udvarok következő, augusztus 9-én 18 órakor kezdődő Vonós duó koncertjén Bach, Telemann, Glier és Halvorsen szerzeményeiből válogat a társulat hegedűművésze, Juhász-Molnár Boglárka és cselló szólamvezetője Juhász Viktor a Magyar Ispitában
A rézfúvósok veszik át a főszerepet augusztus 17-én a Püspökvárban, ahol a népszerű Arrabona Brass formáció lép a közönség elé 18 órától
A Várkazamata-Kőtárban a Győri Filharmonikus Zenekar Kvartettje mutatkozik be Devienne, Mozart, Hans Gál és Boismortier kamaradarabjaival augusztus 25-én 18 órai kezdettel.
A sorozat lezáró programjában a társulat Vonószenekarának előadásában Vivaldi, Bach, Mozart és Csajkovszkij örök érvényű műveit hallgathatjuk meg. A Bencés Gimnázium udvarán felhangzó koncertet, Juhász-Molnár Boglárka közreműködésével, Berkes Kálmán művészeti vezető vezényli augusztus 30-án 19 órától.

A Zenélő Udvarok sorozat koncertjei ingyenesen látogathatóak, adományaikat szívesen fogadja a Győri Filharmonikus Zenekar. További információkat a zenekar hivatalos weboldalán (www.gyfz.hu), illetve facebook oldalán olvashatnak.

2022.08.08