1743

A revizor középiskolásoknak

Győri Nemzeti Színház

Gogol A revizor című komédiáját adja ajándékba a Győri Nemzeti Színház idén a győri és Győr környéki középiskolás diákoknak. A délelőtti zártkörű előadásokra regisztrálni kell a pontos létszám megadásával február 23. (hétfő) 12.00 óráig a színház szervezési osztályán e-mailben (szervezes@gyoriszinhaz.hu), illetve telefonon (96/ 520-610, 96/520-612, 96/520-613).

Nagy sikere volt és van a Győri Nemzeti Színház középiskolásoknak szóló délelőtti előadássorozatának, ezért ezt a szép hagyományt folytatják az idei évben is. Továbbra is fontosnak tartják a középiskolás korosztály megszólítását, nem titkolt céljuk, hogy a diákbérletek (Czuczor, Radnóti, Kazinczy) látogatottságát növeljék. Szeretnék, hogy olyan fiatalok is lehetőséget kapjanak színházlátogatásra, akik soha vagy csak nagyon ritkán juthatnak el előadásaikra. Egyszóval: színházlátogató kamaszokat szeretnének látni, hiszen belőlük lesznek a színházlátogató felnőttek. Tiszteletreméltó kezdeményezés.

Idén az orosz klasszikus, Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című darabját tekinthetik meg díjmentesen régiónk középiskolásai és az őket kísérő pedagógusok. A február 14-én bemutatott komédiát a Jászai Mari-díjas Bagó Bertalan rendezte, a polgármester szerepében a Kossuth-díjas Gáspár Sándort láthatják, Hlesztakovot, a volt pétervári hivatalnokot pedig sokunk kedvence, a szintén Jászai Mari-díjas Járai Máté alakítja.

Az előadást követően a diákok részt vehetnek egy körülbelül 30 perces értelmező-elemző beszélgetésen Egressy Zoltán drámaíró, a színház dramaturgja vezetésével, melynek segítségével a gyerekek új vagy más megközelítési lehetőséget is kapnak, mely tágíthatja látókörüket, ill. segíthet elmélyedni a műélvező szerepében. Az biztos, hogy tudatosabb nézővé-befogadóvá válhatnak.

A délelőtti programra iskolánként maximálisan 60 főt tud fogadni a színház, jelentkezési sorrendben. Regisztráció után a helyre szóló jegyek február 27-én 17 óráig vehetők át. A választható időpontok: március 3. vagy március 4. 11.00 óra. Az előadás időtartama szünettel: kb. 2 óra 40 perc, ehhez jön még a 30 perc beszélgetés.

Győri Nemzeti Színház

2015.02.18