Ha azt mondom, Győrkőc, mi jut eszedbe?

A sajtótájékoztatón jártunk – SzaSzi tudósítása

gyorkoc-sajto38

Elsőre az, hogy LESZ! A jó hírt 2022. június 21-én sajtótájékoztató keretében jelentette be a Vaskakas Bábszínház. Tehát: Közhírré tétetik, hogy két év kihagyás után, július 1-3. között megrendezésre kerül a 15. Győrkőcfesztivál!

A társulat frissítővel, süteménnyel és a jövő évad egy ígéretes darabjának, a Pom Pom című előadásnak zenés részleteivel várta a vendégeket a Rába-partra, ahol igazi kora nyári piknikhangulat uralkodott.

A fenntartó részéről Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket: „Győrben büszkék vagyunk értékteremtő közösségeinkre, ezért magától értetődően adunk teret ötleteiknek és közösségi eseményeiknek. A Vaskakas társulatát is ilyen értékteremtő közösségnek tartjuk, hiszen a Győrkőc olyan meghatározó élményeket ad a győri gyerekeknek, melyek egész életükben el fogják őket kísérni. A Győrkőcfesztivál életében a 15 év már a profizmust, a lehetetlen szituációkra való felkészülést, a tehetséget, az ügyeskezű értékteremtést jelenti.

Kocsis Rozi, a 30 éves társulat vezetője is felidézte a kezdeteket, amikor a tudatlanok bátorságával vágtak neki a szervezésnek. „A legfontosabb tapasztalat, hogy a Győrkőcre mindenki segít, a nagyvárosi összefogás az első perctől fogva jellemző. A siker záloga pedig éppen ez! Rengetegen támogatnak bennünket, ki anyagilag, ki ahogy tud.

Az idén tehát ismét játszótérré változik Győr belvárosa, a Széchenyi tértől a Bécsikapu téren, a Rába kettős hídon át a Radó-szigetig. Lesz Meseváros, Győrkőcfalu, Dallam tér, Medenceszínpad. Az egyik legnagyobb újítás pedig a karszalag megszerzése: az eddig megszokott mosolygós fénykép helyett a Győrkőcök ujjlenyomatukkal válthatják ki a karszalagot, melyből a helyszínen egy színes „Győrkőcgaléria” készül.

A megnyitó július elsején, a Dunakapu téren 17.30-kor az Égigérő Muzsika mesekoncerttel indul, majd 19 órakor a Győri Ütőegyüttes koncertje adja meg a ritmust. 20 órakor érkezik Dr. Dézsi Csaba András polgármester, hogy jelképesen átadja a gyerekeknek a város kulcsát. A nap fergeteges utcabállal zárul, de másnap és harmadnap is gőzerővel folytatódhat a játék, a mese, a szórakozás. A mottó továbbra is: „10 helyszínen 1000 program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van!” Figyelem! Új helyszínek is várhatók! Tájékozódjatok kedvetekre a fesztivál honlapján! Győrkőcök! Gyertek Győrbe! Feledhetetlen lesz!

SzaSzi
Fotók: Vas Balázs

2022.06.22