Táncünnep Győrben – XVII. Magyar Táncfesztivál, 7. Gyermek Táncfesztivál, Győri Balett Mini Fesztivál

Szabó Béla képriportja

magyar-tancfesztival-szabo-bela-foto

17. alkalommal került megrendezésre a Győri Balett szervezésében az ország egyik legnagyobb táncos eseménye június 13. és 19. között. Az idei programsorozat azért is volt rendkívüli, mert egyszerre három tánc tematikájú fesztiválnak adott otthont a város: a Magyar Táncfesztiválnak, a Gyermek Táncfesztiválnak és a Győri Balett Mini Fesztiválnak.

A hat napon át tartó táncos kavalkád idén is a hagyományos helyszínen, a Győri Nemzeti Színházban zajlott, ahol a hazaiak mellett – a teljesség igénye nélkül – olyan neves együttesek műsorait láthatta a közönség, mint a Nemzeti Táncszínház, a Budapest Táncszínház, a Magyar Állami Népi Együttes, a Háromszék Táncegyüttes, a Frenák Pál Társulat, a Duna Művészegyüttes, valamint természetesen a Győri Balett. A szombati gálanapon a 40 éves Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei is bemutatkoztak, zárásként pedig a cirkusz világát is megidéző, világszínvonalú Recirquel Társulat szórakoztatta a közönséget.

A Gyermek Táncfesztivál – amely hetedszerre került megrendezésre – a csecsemőktől egészen 18 éves korig szóló darabokkal, eseményekkel várta az érdeklődőket, a Győri Balett Mini Fesztiválja pedig értékteremtő előadásokkal az Árpád Parkolóházban található stúdióban „perdült” a közönség elé.

A táncfesztivál(ok) ezerszínű látnivalóiba Szabó Béla fotóművész optikáján keresztül pillanthatunk be.


2022.06.21