Bemutatkozunk

A Magyar Fotográfus Szabadegyetem Egyesület fotókiállítása a Komédiás Étteremben

mfsze-kiallitas-komedias-etterem

Több professzionális fotográfus összefogásával indultak 2021 őszétől a Magyar Fotográfus Szabadegyetem Egyesület (MFSZE) oktatási projektjei, mentorált workshopjai.

Az egyesület céljai:
• a magyarországi épített és természeti szépségek, illetve a hazánkban élők mindennapjainak megörökítése a fotográfia művészi eszközeivel,
• a fotográfiának mint művészeti ágnak népszerűsítése, a fotózást alkalmazók, illetve ahhoz kedvet érzők oktatása az alapismeretektől kezdődően a kifejezetten művészi alkotások elkészítéséhez szükséges ismeretek átadásával,
• hangsúlyt fektetni a fogyatékkal élők fotográfiai képzésére, számukra a fotográfia megismertetésére.

Az egyesület tagjai elkötelezettek a fotózás, annak népszerűsítése és magas szinten történő művelése mellett. A szükséges ismeretek elsajátításához folyamatosan képezik magukat. Elősegítik az egyesület munkáját a célul kitűzött oktatások szervezésében mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Rendszeresen részt vesznek az oktatásokon, továbbképzéseken és az egyesület egyéb rendezvényein. Az egyesület tagjai részére önálló és csoportos kiállítások szervezését is elősegíti, támogatja. Céljai között szerepel a fotográfia területén tehetségek felkutatása és gondozása a művészi fejlődésben. Célja a fiatal korosztály figyelmét a fotográfia felé irányítani, szemléletüket fejleszteni a vizuális látás területén is. Szakmai továbbképzésen történő részvétel itthon és külföldön egyaránt magyar és határainkon túl élő fotósok részére. Célja a tagok munkáinak online és nyomtatott bemutatása, publikálása.

Az egyesület győri szekciója (elnöke Molnár László AFIAP fotóművész) a közelmúltban lehetőséget biztosított olyan alkotók kiállításon való részvételére szabadon választott témákban, akik szerepeltek már az egyesület korábbi rendezvényein, mentorprogramjában.

A felhívásra szép számú fotós jelentkezett, akiknek zsűrizett alkotásaiból létrejött a Magyar Fotográfus Szabadegyetem Egyesület „Bemutatkozunk” című fotókiállításának anyaga 2022. május 20-án, a győri Komédiás Étterem kerthelyiségében.

A kiállító alkotók: Baksa-Kányai Angéla, Fodorné Nagy Ildikó, Molnár László, Palánki Edit, Pálla Károly, Pályi Péter, Szilágyi László, Takács György, Várhelyi Tivadar.

Kiállításmegnyitó beszédében Molnár László üdvözölte a MFSZE első kiállításának fotós résztvevőit és a vendégeket, hangsúlyozva az egyesület fő céljait, nevezetesen a fotográfia megismertetését minél szélesebb körben, valamint a fiatalabb korosztály vizuális kultúrájának emelését.

A képek értékelése kapcsán kialakult sorrend szerint az „Év Fotósa” címet Palánki Edit kapta, második helyezett Takács György, harmadik helyezett pedig Nagy Ildikó „Cini” lett. Ennek megfelelően a helyezettek oklevelet, ajándékokat kaptak. (A kiállítás fő támogatója a Fujifilm Magyarország Kft volt).

A rendezvényen Szabó Réka, a Széchenyi István Egyetem művészeti karának végzős hallgatója biztosította a hangulathoz illő zenét. A továbbiakban a jelenlévők fotózkodtak, barátkoztak, üdítőket fogyasztottak.

A kiállítás a győri Komédiás Étterem kerthelyiségében június 20-ig ingyenesen tekinthető meg.

Molnár György művészetbarát
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2022.05.24