Indul a karrier és versenyképes életpálya a győri frissdiplomásoknak


284 frissdiplomás mérnököt, informatikust, mérnöktanárt, 145 közgazdászt, nemzetközi szakembert köszöntöttek a győri Széchenyi István Egyetem szombati diplomaátadó ünnepségein. Most vette át második, villamosmérnök mesterszakos széchenyis diplomáját Sarkadi Nagy Balázs mechatronikai mérnök, egykori jedlikes diák, aki a látásvizsgáló készülékéért, az intelligens járólap ötletéért és megvalósításáért, sikeres találmányaiért Kínától Németországig pályázatokon több nemzetközi innovációs díjat és ösztöndíjat kapott.

A műszaki tudományi terület dinamikus fejlődését leképező kari struktúra átalakulását jelentette be a frissdiplomás mérnököknek dr. Földesi Péter rektor. „Önök még a Műszaki Tudományi Kar egyes szakjaira nyertek felvételt évekkel ezelőtt, a mai ünnepségen azonban már három új kar köszönti Önöket, az Audi Hungária Járműmérnöki Kar, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar és az Építész- Építő- és Közeledésmérnöki Kar. A győri felsőoktatási modell lényege, hogy az egyetem nem csupán diplomát ad, hanem közösen Győr városával, a régió dinamikus gazdaságának meghatározó szereplőivel, köztük a már egyetemünk szerves részévé vált Audi Hungariával, a karrier- és életpálya építéséhez ad hatékony motivációt.”

A friss közgazdászoknak, nemzetközi szakos diplomásoknak az együttműködést, a „Kooperálj még akkor is, ha versengő világban élsz!” módszert állította folyamatos feladatként munkájuk középpontjába dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja. A tehetséggondozást, a képzés széleskörű munkaerő-piaci kapcsolatait meghatározó együttműködést, a hallgatói szakmai műhelyek karrierépítést támogató és ösztönző munkáját követendő példaként ajánlotta a frissdiplomásoknak. „Egyetemünkön múlt vasárnap volt az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny döntője. Ezt a ma már határainkon túl is átnyúló tehetséggondozó programot, versengést a közgazdász és üzleti képzést folytató felsőoktatási intézmények csapatai között immár 13 éve rendezzük meg. A 13 év már nemes hagyománynak minősíthető. Köszönöm a kollégáimnak, a közgazdász szakkollégium vezetőinek, hallgatóinak, az OPEV-et széles körben, szakmai munkájában és financiális háttérrel támogató cégvezetőknek, hogy hisznek a közös munkánkban és az összefogás erejében. Arra biztatom magukat, hogy használják majd az életben is ezt az összefogásban rejlő végtelen energiát.”

Winkler Csaba
Fotó: Csendes Richárd

2015.02.17