Biopic készül Buster Keatonről, Affleck és Damon újra együtt, többgenerációs romkom jön sztárdömpinggel

Három filmes hír a nagyvilágból

buster-keaton-ben-affleck-matt-damon

James Mangold életrajzi filmet rendez Buster Keatonről (1895-1966). Miután az Indiana Jones 5 munkálatai a vége felé tartanak, Mangold már az új produkcióra irányítja figyelmét, amely Hollywood egyik legendás alakjának életéről szól – értesült a deadline.com. Az amerikai színész, rendező életét feldolgozó alkotás rendezője és producere is Mangold lesz, a film a 20th Century Studiosnál készül.

Alapjául Marion Meade könyve, a Buster Keaton: Cut to the Chase című életrajz szolgál. Az amerikai mozi ikonikus alakja, Joseph Frank „Buster” Keaton a némafilm hajnalának űttörője volt, a mai napig a filmtörténet egyik legnagyobb komikusaként tekintenek rá. Az Ifjabb Sherlock detektív (1924) és A Generális (1926) című klasszikusokban mutatott kaszkadőri teljesítménye máig lenyűgöző.

Mangold tökéletes választás Keaton élettörténetének feldolgozásához, mivel hihetetlen látványvilágot teremtett például a Börtönvonat Yumába, a Logan, Az aszfalt királyai vagy a közelgő Indiana Jones 5 filmekben, valamint olyan gazdag jellemrajzokkal teli, kiegyensúlyozott történeteket rendezett, mint a Johnny Cash-ről szóló A nyughatatlan című Oscar-díjas alkotás.

A két Oscar-díjas amerikai színész és jó barát, Ben Affleck és Matt Damon újra közös filmen dolgozik, mely a Nike egykori marketingeséről, Sonny Vaccaróról fog szólni – értesült a The Hollywood Reporter. Az Amazon Studios, a Skydance Sports és a Mandalay Pictures közös, egyelőre cím nélküli produkcióját Affleck rendezi, írja, részt vesz a produceri munkákban, valamint szerepel is a filmben. Damon, amellett, hogy a főszereplőt alakítja, forgatókönyvíróként és producerként is közreműködik.

Affleck a Nike társalapítóját, Phil Knightot játssza a történetben, amelynek középpontjában a Michael Jordan kosaraslegendával való szerződéskötésért folytatott küzdelem áll. Ez akkoriban, a nyolcvanas években lehetetlennek tűnt, de a szabadúszó sportcipőügynöknek köszönhetően a legjelentősebb együttműködés lett, ami sportmárka és sportoló között valaha létrejött. Ez a szerződés indította be a sok milliárd dolláros modern sportcipőipart, és segített a sportipar felvirágoztatásában is.

Többgenerációs romantikus vígjátékot rendez Michael Jacobs forgatókönyvíró-producer, aki Diane Keatont és Susan Sarandont is megnyerte a hollywoodi sztárszereposztáshoz – számolt be róla a deadline.com. A Maybe I Do című filmben Keaton és Sarandon mellett Richard Gere, William H. Macy, Emma Roberts és Luke Bracey is játszik. Jacobsnak ez lesz a rendezői bemutatkozása.

A rendező szerint a nézők már csak a parádés színészgárda miatt is meg akarják majd nézni a komédiát. A forgatókönyvet is jegyző Jacobs hozzátette, hogy történetében a közös életét tervező Michelle (Roberts) és Allen (Bracey) meghívja szüleit, hogy kifaggassák őket a házasság előnyeiről, de mint kiderül, a szülők már igencsak behatóan ismerik egymást, ami némiképp megkérdőjelezi a házasság értékeiről hangoztatott nézeteiket.

Nagyon örülünk, hogy egy ilyen többgenerációs, sztárokból álló színészgárdát sikerült toborozni egy olyan témához, amely mindenki számára ismerős: a szerelem, szakítás, aztán egy újabb szerelem” – mondta Dan Guando, a filmet fejlesztő Endeavor Content szóvivője. A vígjátékot ők finanszírozzák, és a produkciós munkában is részt vesznek Jacobsszal, Vincent Newmannel és Scott Mednickkel. A mozit a május 17-én kezdődő cannes-i filmfesztivállal párhuzamosan folyó filmvásáron is bemutatják.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2022.05.11