Colin Farrell Pingvin, Tom Hanks a svéd Ove, Daniel Radcliffe zenés paródista lesz

Három filmes hír a nagyvilágból

colin-farrell-tom-hanks-daniel-radcliffe

Colin Farrell alakítja Pingvint az HBO Max készülő Batman-sorozatában – számolt be róla elsőként a Variety.com. A filmsztár nemcsak színészként, hanem executive producerként is szerepel a stáblistán. Farrell a Robert Pattinson főszereplésével készült, és 2022 márciusában debütáló The Batman című produkcióban játszotta el először a gonosz karaktert.

Az HBO streamingszolgáltatása azonban külön sorozatot szentel annak a történetnek, hogy Pingvin hogyan vette át a gothami alvilág fölötti hatalmat. A széria forgatókönyvét Lauren LeFranc írja. Farrell mellett Matt Reeves, az új Batman-film rendezője és a film producere, Dylan Clark is executive producere lesz a sorozatnak. Pingvin a Batman-történetek egyik fontos alvilági karaktere, korábban olyan színészek alakították, mint Burgess Meredith, Danny DeVito és Robin Lord Taylor.

Farrellt a közönség olyan sikeres filmszerepeiről ismerheti, mint az Erőszakik vagy A homár. A televízióban legutóbb az Északi vizeken című kosztümös kalandfilm-szériában volt látható, de korábban az HBO A törvény nevében című sorozatának második évadában is szerepelt. Mostanában Martin McDonough új rendezésében a Banshees of Inisherin című drámát forgatta Brendan Gleesonnal, akivel az Erőszakikban játszott együtt.

Tom Hanks-szel forgatja újra Marc Forster Az ember, akit Ovénak hívtak című nagy sikerű svéd vígjátékot. A forgatókönyvet David Magee (Pi élete) írja, aki korábban az Én, Pán Péter című filmben dolgozott együtt a rendezővel. A forgatás még idén elkezdődik a deadline.com cikke szerint.

Az ember, akit Ovénak hívnak Fredrik Backman regényéből készült. A szerelemről és váratlan barátságokról szóló könyvből világszerte több mint hétmillió példányt adtak el. A regényt 2015-ben filmesítették meg, és két Oscar-jelölést is kapott. A Hannes Holm rendezésében született produkció 2016-ban a legnagyobb bevételű idegen nyelvű film volt Amerikában.

Forster elmondta: azonnal beleszeretett a könyvbe, ahogy elolvasta, mivel nagyon tetszett neki, hogy a barátság átformálhatja egy ember életét. A film egyik producere, Rita Wilson (Hanks felesége) azt emelte ki, hogy a történet humánuma mindenkit képes megszólítani. A film az SF Stúdió és a Playtone produkciójában készül.

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku csatornán lehet majd látni – írta a Variety.com.

A film forgatókönyvét Eric Appel írja, és meg is rendezi. Yankovic társforgatókönyvíróként vesz részt személyesen a produkcióban. A filmben a Roku közleménye szerint látható majd a zenész üstököshöz hasonló felemelkedése, megjelennek szenvedélyes szerelmi kapcsolatai és hírhedten züllött életmódja. A Weird: The Al Yankovic Story című film a csodagyerekként kezdett pályafutásától zenei legedává válásáig meséli el élettörténetét.

A zenész közleményében hangsúlyozta: nagyon örül neki, hogy Daniel Radcliffe alakítja a filmben. Weird Al Yankovic ötször nyerte el a Grammy-díjat. A zenész 2014-ben kiadott Mandatory Fun című lemeze az első humoros zenei album lett, ami a Billboard 200-as toplistájának csúcsán debütált. Az életrajzi film forgatása februárban kezdődik Los Angelesben.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2022.01.26