KÉK KÖTÉS az Autizmus Világnapján Győrben


Világszerte hódit a Yarn-bombing mozgalom: a közös erőben, szeretetben bízó lányok, asszonyok a segítségnyújtásra való figyelemfelhívás szándékával teret, fákat, tárgyakat „kötnek körbe”. Az Autizmus Világnapjának (április 2.) alkalmát megragadván Árnics Katalin gyógypedagógus, pszichopedagógus olyan győri megmozdulás ötletével rukkolt elő, amilyenre még nem volt példa az országban.

A szervezők szeretnék megmutatni mindenkinek, hogy igenis sokan vannak, akik tenni képesek a mássággal küzdőkért. Elképzelésükhöz a Széchenyi tér egyik sarkát választották ki Győrben, hogy a fák törzsére, a padokra, a biciklitárolókra április 2-án, az Autizmus Világnapján 10x10 cm-es kék (a remény színe), kötött és horgolt anyagdarabkákat varrjanak össze és rögzítsenek. Az autistákat támogatók nemes szándékának jelképezését szolgáló ügy érdekében Borkai Zsolt polgármester fővédnökséget vállalt, így mostantól már „csak” az összefogásra van szükség.

A kezdeményezéshez immár csatlakozott például a Győri Babahordozó Klub és a Gombolyda Fonalbolt is, akik felajánlották segítségüket az elkészült négyzetek összegyűjtésében és összeállításában. Aki – akár csoportosan, akár személyesen – támogatni szeretné az elképzelést, egészen egyszerűen megteheti: csupán 10x10 cm-es (de lehetnek nagyobbak is!) kötött/horgolt négyszögeket kell készítenie a kék bármely árnyalatából, majd leadni a győri Gombolydában! S hogy a szívhez szóló akcióhoz ne csak a helyiek csatlakozhassanak, a kis kék négyzetecskéket akár postán is el lehet küldeni a bolt címére (Gombolyda Fonalbolt, 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 2.).

A szervezők bíznak abban, hogy akár szóbeli, akár internetes terjesztés útján minél több emberhez juthat el a felhívásuk, és valóban kékké válhat majd áprilisban a győri Széchenyi tér. Bővebb információk az arnics.katalin@gmail.com e-mail címen, valamint a Gombolyda Fonalboltban kaphatók a győri Yarn-bombing mozgalomról.

 

A kép az everystockphoto.com szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2015.02.12