Lengyel Alfréd Honismereti Verseny a 2021/2022-es tanévre

Pályázati felhívás

lengyel-alfred-honismereti-verseny-2021-2022

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a 2021/2022-es tanévben is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatot Győr és Győr környéke általános iskolái és középiskolái számára, 2-2 fős csapatok részvételével. A jelentkezési határidő 2022. január 17. (hétfő).

A pályázat témakörei az általános iskolások számára: Győr helytörténetét feldolgozó prezentáció és annak szöveges bemutatása. A választott témakörön belül egyéni téma bemutatása.

♣ Irodalmi emlékhelyek Győrben
♣ Az 1848-as események Győrben
♣ A világháborúk és Győr
♣ Egyháztörténeti emlékek Győrben
♣ Sportélet és Győr
♣ Egy adott iskola történetének bemutatása
♣ Győrhöz kötődő tudósok: dr. Kovács Pál, Jedlik Ányos, Rómer Flóris, Xántus János

A pályázat témakörei a középiskolások számára: Győr helytörténetét feldolgozó prezentáció és annak szöveges bemutatása. A választott témakörön belül egyéni téma bemutatása.

♣ Irodalmi emlékhelyek Győrben
♣ A barokk Győr építészeti emlékei
♣ A világháborúk és Győr
♣ Egyháztörténeti emlékek Győrben
♣ Sportélet és Győr
♣ Egy adott iskola történetének bemutatása
♣ Az 1848-as események Győrben
♣ Győrhöz kötődő tudósok: dr. Kovács Pál, Rómer Flóris, Xántus János, Schima Bandi
♣ Gasztronómia: vendéglők, cukrászdák Győrben
♣ Győr, a 750 éves város

A pályázat formai és terjedelmi követelményei: PowerPoint, Prezi, mely legfeljebb 15 diát tartalmaz. A diákon képeket és szöveget is meg kell jeleníteni. A prezentációk végén a felhasznált forrásokat fel kell tüntetni (pl.: szerző, cím, kiadási hely, kiadó, év; internetes forrás esetén: szerző, cím, webcím, letöltés dátuma)!
A prezentációk kiegészítéseként a téma szöveges bemutatását is kérik: általános iskolások esetében maximum 1 A/4-es oldal terjedelemben, középiskolások esetében maximum 2 A/4-es oldal terjedelemben (2,5 cm-es margóval, 1,5 sorközzel, 12 pontos betűmérettel).
Az elkészült pályamunkákat e-mailben vagy digitális formában kell beadni. A verseny 2 fordulós.

Jelentkezési határidő: 2022. január 17. (hétfő) – eddig az időpontig várják a jelentkező csapatok (jeligével), az iskola, a felkészítő tanár nevét, a választott téma megjelölését, valamint egy e-mail-címet.
A pályamunkák beérkezési határideje: 2022. február 28. (hétfő)
A döntő időpontja: 2022. március 29. (kedd)

A döntőben az általános iskolai és a középiskolai kategóriában is a legjobb pályázók vehetnek részt, ahol az általános iskolai csapatok a prezentációkat mutatják be szóban, a középiskolai csapatok győri művelődéstörténeti sétán / akadályversenyen vesznek részt. A vetélkedő felkészülési irodalmát a döntőbe bejutó középiskolás csapatok fogják megkapni.

Veszélyhelyzet fennállása esetén a beadott pályamunkák alapján hirdet végeredményt a zsűri.

A jelentkezéseket a következő e-mail-címre kell küldeni: vetelkedo@gyorikonyvtar.hu
A verseny további részleteiről e-mailben, vagy a 96/328-231, 96/516-676 telefonszámokon lehet érdeklődni.

A versenyzők számára a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Helyismereti Gyűjteménye (Győr, Baross G. u. 4., helyismeret@gyorikonyvtar.hu) a pandémiás helyzet által lehetővé tett keretek között szakmai támogatást nyújt.

2021.12.17