Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt

Gecsei Ádám és Gondár Flóra interaktív mesekönyvének bemutatója

acca-es-zokni04

A szerzőpáros, Gecsei Ádám és Gondár Flóra a 20. Győri Könyvszalonon vasárnap, délután 4 órakor a Mesekuckóban mutatta be az Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt című mesekönyvét.

Érdekes, és talán úgy is fogalmazhatnánk, hogy „hiánypótló” kötettel ismerkedhettek a gyerekek, hiszen legyünk őszinték, mi, a Szigetközben vagy Szigetköz közelében élő felnőttek sem biztos, hogy sokat tudunk közvetlen környezetünkről. Vajon hallottak-e gyermekeink a kisbodaki kemencékről, a hédervári krumplibogárról vagy a kastélyról, a mosonmagyaróvári vár történetéről és ennek a csodaszép tájegységnek az élővilágáról?

Az interaktív, vetítéssel egybekötött bemutatón Szigetköz gazdag állat- és növényvilágával, nevezetességeivel ismerkedhettek a gyermekek a mesekönyv és térkép segítségével. Ez a gazdagon illusztrált kötet azoknak szól, akik szeretnek kirándulni, a természetben járni, vízen lenni, de azoknak is, akik szívesen oldanak meg feladványokat, rejtvényeket. Persze ehhez segítséget is kapnak a kis felfedezők. Az élvezetes bemutatón a gyerekek szívesen keresgéltek a térképen, hallgatták a könyvből felolvasott részleteket, amelyek után jöttek a kérdések és a jó válaszokért az ajándékok.

A magánkiadásban megjelent kötetet az érdeklődők az accaeszokni.hu oldalon tudják megvásárolni.

Bári Edit
Fotók: Nagy-Benczey Viktor

2021.11.24