Útkeresés a jövőbe

Deák Ernő történész tanulmánykötetének bemutatója

deak-erno

A Kisfaludy Károly Könyvtár Muzeális Gyűjteményében, a 20. Győri Könyvszalon harmadik napján, délelőtt tíz órakor Deák Ernő Útkeresés a jövőbe című munkájával ismerkedhettek meg az olvasók. A kötet szerzőjével, valamint Böröndi Lajossal, a szerkesztőjével dr. Horváth József, a könyvtár igazgatóhelyettese beszélgetett.

A peresztegi születésű, de Bécsben élő Deák Ernő most bemutatott kötetét saját maga „betakarított tanulmányok, értekezések, értékelésekként" aposztrofálja. Hogy mit is jelent ez? A szerző az elmúlt 50 év folyamán létrejött munkák, cikkek, tanulmányok gyöngyszemeit válogatta egy tanulmánykötetbe (mintegy betakarításként), hogy a legérdekesebb és leginformatívabb írások egy helyen legyenek fellelhetők.

Az érdeklődő alapos történeti munkát, ugyanakkor olvasmányos tanulmánykötetet tarthat a kezében. A 2019-ben megjelent és kiadott, ám a pandémia miatt eddig be nem mutatott könyv a burgenlandi magyarokról, az ausztriai magyar kisebbségről, az 1956-os menekülthullámról, az ausztriai magyar iskolákról, a Központi Szövetségről, az osztrák-magyar irodalomról és a Magyarok Világszövetségéről tartalmaz írásokat.

Bári Edit
Fotó: Óbert Klára

2021.11.23