Anyajegy

Czeiner-Szücs Anita interaktív foglalkozása óvodásokkal

anyajegy01

Czeiner-Szücs Anita győri édesanya, feleség, a nadi_hegedu Instagram közösség megálmodója, #versesmami első gyermekverses kötete 2020-ban született Anyajegy címmel, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tolmácsolja, a versolvasás is lehet a családtagok közös, intim élménye.

A 20. Győri Könyvszalon nyitányaként a szerző a Bisinger Óvoda apró érdeklődőinek segítségével bemutathatta a közös mondókázás hatását, összekapcsoló erejét. Kötetéből több verset sikerült közel vinni a legkisebbek fantáziavilágához, akik gyorsan ráhangolódtak a játékra, és örömmel vettek részt a beszélgetésben. Bizonyára azért történt ez így, mert a magyar népköltészet remekeinek ritmusa ott lüktet ezekben az egyszerű kis versikékben, amire a kisgyermekek hamar ráéreznek.

A szerző kötete egyébként 30 verset tartalmaz. Az egyszerű szövegeket jól támogatják Orosz Judit pasztellszínekkel megfestett illusztrációi, amelyek között több is valamilyen módon a természethez kapcsolódik. Az sem lehet véletlen, hogy a lapokon feltűnő barna hajú anyuka a szerzőre emlékeztet, aki kiváló marketingesként maga forgalmazza a kis színes kötetet. Ezek a játékos, dallamos versek könnyedén érzékenyítenek, figyelemfelkeltőek, és remek kiindulópontjai lehetnek további beszélgetéseknek.

Czeiner-Szücs Anita korábban újságíró volt, jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem kommunikációs irodáján dolgozik. Első könyve Na, pupák! címmel Karinthy Mártonról megjelent portrékötet, amely szintén 2020-ban látott napvilágot.

SzaSzi
Fotók: Vas Balázs

2021.11.23