Ignatius koncertsorozat

Advent

Egy év kényszerszünet után ismét várja az Ignatius koncertsorozat a zeneszeretőket. Az első előadás Advent címmel november 29-én (hétfőn) 19 órakor a Szent Ignác Bencés templomban (Győr, Széchenyi tér) lesz hallható. A koncerten védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, és maszk használata kötelező!

Az est során fellépnek: Soós Gábor orgonaművész, Giczi Balázs orgonaművész, Major Fulgent OSB és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium fiúkórusa a Collegium Musicum Jaurinense, vezetője Bruckner Máté.

Soós Gábor orgonaművész elmondta, „az idei évben emlékezünk a híres németalföldi zeneszerző, orgonista és csembalista, Jan Pieterszoon Sweelinck halálának 400. évfordulójára. Zeneszerzői és előadóművészi tevékenysége mellett nemzetközileg ismert és elismert tanár egyéniség volt, messze földről jöttek a korabeli orgonista növendékek, hogy az "amszterdami Orpheus"-nál tanulhassanak. Másrészt - a hangszer szempontjából - alkalmazkodva a bencés templom jelenlegi adottságaihoz, tekintettel arra, hogy a nagy orgona még nincs kész, a Jehmlich orgona fog megszólalni, valamint egy meglepetés kamaraműben két másik billentyűs hangszer is.”

A teljes program:

Ave Maris Stella  himnusz - alternatim gregorián-orgona
J. P. Sweelinck: Toccata a2
Allein Gott in der Höh sei Ehr
Mein junges Leben hat ein End
Credo (Giammateo Asola, Missa quinti toni)
J. Stanley: Voluntary No. 8. Op. V., d-moll
Sub tuum praesidium (Cipriano de Rore)
J. S. Bach: Sonata III. in d-moll, BWV 527

Támogatói jegyárak: 2800 és 3500 Ft-ért.
A jegyek a Bencés Boltban, illetve a koncert kezdete előtt válthatók.

2021.11.23