Széchenyi Alumni Magazin

A győri Széchenyi István Egyetem öregdiák magazinja

szechenyi-alumni-magazin

A Magyarország első alumni kiadványaként megjelenő Széchenyi Alumni Magazin bemutatása könnyed hangulatú beszélgetés keretében valósult meg 2021. november 19-én pénteken a 20. Győri Könyvszalon első napján, amelynek moderátora Winkler Csaba sajtótitkár, címzetes egyetemi docens volt.

A múltidéző, ám jövőre is utaló, elsősorban a sikerekre koncentráló társalgás résztvevői Baranyi Péter rektor, Baudentisztl Ferenc, a magazin főszerkesztője és Homor Péter egyetemi levéltáros voltak. A negyedévente megjelenő „öregdiák lap” alapvető célkitűzése a közösségépítés, összehozni és megerősíteni a volt és jelenlegi széchenyis hallgatók közösségét. Ma már azzal büszkélkedhetnek, hogy az elegáns kivitelű, exkluzív szakmai tartalommal megjelenő magazin nemcsak az egyetemi hallgatók kezében tűnik fel, hanem vállalatvezetők, döntéshozók köreiben is. A legújabb trendeket követve 2021 elejétől a kiadvány legfrissebb száma mellett a korábbiak archivált verziója online formában is elérhető az olvasók számára, sőt havonta podcasttal is jelentkeznek.

Mivel tudják felhívni magukra a figyelmet? Hogyan tudnak érdekessé és speciálisan széchenyissé válni? Az érdeklődők erre a kérdésre is egyértelmű választ kaphattak: „Életutakat mutatunk be, kiválóságok életútjait, mindig a pozitívumokat emeljük ki, azt, hogy hogyan tudtak kiválókká válni, a tudás révén hová lehet eljutni” – fogalmazott a főszerkesztő, aki több érdekes, híressé vált öregdiákot megemlegetett. A magazin lapjain olyan oktatókat, egykori és jelenlegi hallgatókat mutatnak be, akik munkájukkal, szakértelmükkel, hozzáállásukkal, tevékenységükkel, életszemléletükkel példát szolgáltathatnak a jelen és a jövő generációinak. A 15. évfolyamát élő kiadvány ötlete külföldi példák alapján 2007-ben fogalmazódott meg, időközben az egyetem számára fontos kordokumentummá is vált. Ezt támasztja alá az intézmény 30 éves évfordulóját ünneplő melléklet, vagy például a dr. Honvári János professor emeritus tollából született, a győri felsőoktatás 300 évéről írt monográfia.

A sikertörténetek motiváló hatását nem kell bemutatni, amennyiben kíváncsivá váltak, hogy ezt hogyan tálalják „széchényisen”, keressék fel a Széchenyi Alumni Magazin weboldalát.

SzaSzi
Fotó: Nagy-Benczey Viktor

2021.11.22