Pro Orchestra-díjat kapott Vidos Tibor


pro-orchestra-vidos-tibor

A Győri Filharmonikus Zenekar 2018-ban ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította a Pro Orchestra-díjat, mellyel azokat ismeri el, akik sokat tettek, illetve tesznek a zenekarért. Első alkalommal a díjat Győr városának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, illetve az Audi Hungaria Zrt.-nek adományozta.

Azt követő évben, 2019-ben dr. Szekeres Tamást, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektorát tüntette ki, a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért, melyekkel hozzájárult a zenekar hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez.

Az ünnepi eseménysorozatot félbeszakította a tavalyi járványhelyzet, 2021-ben azonban újból tudják folytatni. Az idei díjazottat Fűke Géza igazgató köszöntötte a Sándor János hangversenybérlet pénteki nyitókoncertjén, a Petruska program elején. Vidos Tibor a Győri Filharmonikus Zenekar kiemelt rendezvényeinek műszaki lebonyolításában végzett önzetlen és magas színvonalú munkájáért kapta meg az együttes Pro Orchestra-díját, mely Hefter László üvegplasztikájából és egy méltató oklevélből áll.

Amikor egy zenekar tündököl a színpadon, az a karmester és a zenekari muzsikusok munkáján túl még nagyon sokak elhivatottságán múlik. Az egyik ilyen Vidos Tibor, aki az összes nagy külső rendezvényünkön, legyen az a Széchenyi tér, a Dunakapu tér, az Olimpiai Sportpark, az Egyetemi Csarnok vagy az Audi Aréna, illetve az Aqua Sportközpont, mindig ott van mögöttünk. Az ő jelenléte garancia arra, hogy a legkényesebb produkciónk is műszakilag biztosan jó kezekben legyen” – fogalmazott méltatásában Fűke Géza.

A Győri Filharmonikus Zenekar rendezvényeivel komoly kihívások elé állítja a műszaki munkatársakat, melyeket tudni kell egyeztetni az adott rendezvény művészeti tevékenységével és annak valós igényeivel úgy, hogy közben a zene sohase sérüljön. A komoly követelményeken túl létezik a majdnem megvalósíthatatlannak tűnő kategória is, ilyen volt például az Aqua Sportközpontban Farsangi koncertet adni. De sikerült megugranunk a majdnem lehetetlent is, méghozzá nem is akárhogyan” – tette hozzá mosolyogva az idei díjazott, Vidos Tibor.

Győri Filharmonikus Zenekar

2021.11.16